4+1 ιδέες να πολεμήσουμε τον Κορωνοϊό!!!!

Γράφει η Άννυ Τουτουντζή…

Αγαπητοί Γονείς,

Σίγουρα ο Κορωνοϊός αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σχετικά με την υγεία καθώς καλούμαστε όλοι, συλλογικά, αλλά και ο καθένας μόνος να δράσουμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή κατάσταση!
Ένα από τα μέτρα πρόληψης ήταν και το κλείσιμο κάθε είδους εκπαιδευτικής δομής, δημόσιας ή ιδιωτικής!

Τι σημαίνει αυτό;;;;;

Περισσότερος χρόνος με τα παιδιά στο σπίτι!

Πώς μπορούμε λοιπόν να απασχολήσουμε τα μικρά και τα μεγάλα μας;;;;

1.Παραμύθια

Τα παραμύθια βοηθούν τα παιδάκια να δημιουργούν στο μυαλό τους εικόνες μαγικές!Μην αρκεστείτε στην ανάγνωση αυτών!Η αφήγηση συνοδευόμενη από σχετικό χρωματισμό φωνής μετατρέπει ένα απλό παραμύθι σε ταξίδι μοναδικό!

2.Ζωγραφική-Χειροτεχνίες

-Τα παιδιά αγαπούν τη ζωγραφική!Μπλοκ-χρώματα και αφήστε τα για ώρες!!! Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε το θέμα της ζωγραφιάς με παραμύθι που έχετε διαβάσει νωρίτερα!

-Τα παιδιά αγαπούν και τις χειροτεχνίες!!!!Δεν χρειάζεται καν να σκεφτείτε κάποιο θέμα! Το Πάσχα πλησιάζει…!!!Παρακινήστε τα να ετοιμάσουν το στολισμό του δωματίου τους!

Μια καλή ιδέα είναι επίσης να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τους φίλους και τις φίλες τους και να συνεννοηθούν ώστε να ετοιμάσουν τον Πασχαλινό στολισμό της τάξης τους!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου!

3.Παζλ

Αν ψάχνετε κάτι πιο ενδιαφέρον, το παζλ είναι η τέλεια ιδέα!
Η ηλικία του παιδιού,ο αριθμός των κομματιών και ίσως κάποιο από τα ενδιαφέροντά του είναι τρία πολύ καλά κριτήρια ώστε να διαλέξετε ένα ωραίο παζλ. Απλώστε λοιπόν όλα τα κομμάτια και περάστε ώρες,ίσως και μέρες προσπαθώντας να ολοκληρώσετε ένα αριστούργημα με το παιδάκι σας!(μεγάλο ή μικρό!)

4.Επιτραπέζια παιχνίδια

Το βράδυ μπορείτε αντί να παρακολουθήσετε τηλεόραση να παίξετε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι!Μην ξεχνάτε τα οφέλη!Βοηθούν να δεθείτε ως οικογένεια, είναι διασκεδαστικά,εκπαιδευτικά, και φυσικά μαθαίνουν ή υπενθυμίζουν στα παιδιά την έννοια των κανόνων (γενικά και ειδικά)!

5.Μαγειρική

Ναι!Ναι!!!!

Αγαπημένες μαμάδες (και μπαμπάδες, γιατί όχι;!), ετοιμάστε το αγαπημένο φαγητό ή γλυκό του παιδιού σας με τη βοήθειά του! Η μαγειρική, αν και εμείς τη βλέπουμε ως αγγαρεία, έχει αμέτρητα οφέλη!ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ και ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ για το αποτέλεσμα!!!

Συγύρισμα εννοείται πάλι όλοι μαζί!

Σίγουρα τα παιδιά θέλουν να βγουν έξω και να συναντήσουν τους φίλους τους,θυμηθείτε όμως ότι εμείς πρώτα δίνουμε το παράδειγμα!Αυτό σημαίνει ότι περιορίζουμε σημαντικά τις δικές μας μετακινήσεις και συναντήσεις!Επίσης, όποια δραστηριότητα προτείνουμε στα μικρά μας πρέπει να συνοδεύεται από δικό μας πρωτίστως ενθουσιασμό για κάτι που θα κάνουμε μαζί!!!!

Με ευχές για καλή υγεία σε όλους μας!

Άννυ Τουτουντζή
Καθηγήτρια Αγγλικών

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Άννυ Τουτουντζή

- Η Άννυ Τουτουντζή είναι καθηγήτρια Αγγλικών.Αποφοίτησε το 2005 από το Anglia Ruskin Univesity/ CAMBRIDGE(BA Honours English Language Studies) και έχει ειδίκευση στη Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή. Από τον Σεπτέμβριο του 2005 διδάσκει στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Α.ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ- Μ.ΊΦΟΥ (Πατρόκλου 12/ Καραϊσκάκη 17) με την εργασιακή της πείρα να εμπλουτίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες στα καλύτερα Summer Schools του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων με θέματα όπως η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας σε παιδιά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής ηλικίας, η χρήση της Τεχνολογίας στη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών, η προετοιμασία των μαθητών για την απόκτηση πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας (αναγνωρισμένα σε Ελλάδα και Εξωτερικό).