Φεστιβάλ-γιορτή του κρασιού και της γαστρονομίας

Tο Umami Festival Thessaly ’19, το φεστιβάλ-γιορτή του οίνου και της γαστρονομίας επιστρέφει στη Λάρισα, το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Νοεμβρίου.
Το «Divani Palace Larissa» θα ανοίξει τις πόρτες του και θα υποδεχθεί τους καλύτερους οινοποιούς, αποσταγματοποιούς και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων της χώρας. Η TU Events παραμένοντας πιστή στο διετές ραντεβού της, διοργανώνει μία πρωτοποριακή διοργάνωση όπου θα δώσουν ραντεβού το οινόφιλο κοινό, λάτρεις της γαστρονομίας αλλά και επαγγελματίες της εστίασης της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης χώρας.

ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΝΟΥ

Ένα διήμερο που σκοπεύει να συγκεντρώσει όλους όσοι γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό ελληνικό οίνο, τα αποστάγματα και δυσεύρετα προϊόντα γαστρονομίας. Δοκιμάστε ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα κορυφαίων οινοποιείων και ποτοποιών από όλα τα σημεία της χώρας!

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού φαγητού με κρασί.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνισή τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και θα προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κορυφαία προϊόντα από τους καλύτερους!

Το Meat & Fire project με τη Μυρσίνη Λαμπράκη θα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου (πεζόδρομος Παπαναστασίου), όπου κρέατα θα ψήνονται στη φωτιά, δίνοντάς σας την ευκαιρία να γευτείτε μια πολύ ιδιαίτερη και φυσικά … Umami street food εμπειρία!

MASTERCLASS

Κορυφαίοι παρουσιαστές του οίνου και της γαστρονομίας θα παρουσιάσουν γευσιγνωστικά σεμινάρια, προσφέροντας σπάνιες γευστικές εμπειρίες και αναδεικνύοντας τάσεις του κλάδου σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ξενοδοχείου Divani Palace.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το Umami Festival Thessaly ’19 θα συνεργαστεί με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την περιοχή!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

20.30: «Δείπνο Παραγωγών» στο εστιατόριο «Φρούριο» (απαιτείται πρόσκληση).

Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

13.00 – 21.00: Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ.

13.00 – 21.00: Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στη φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη).

18.30 – 20.00: Tasting session: Meat & Fire experience με τη Μυρσίνη Λαμπράκη.

Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου

13.00 – 20.00: Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ.

13.00 – 20.00: Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στη φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη).

18.00 – 19.30: Μasterclass: Ελληνικό και διεθνές κρασί… παράλληλο στυλ (sommelier Γιώργος Λούκας).

Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης.

Προπωλήσεις early bird σε συνεργαζόμενα σημεία.

Για όλες τις πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.tuevents.gr

Τιμή εισόδου από 8 ευρώ. Ισχύουν ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 10 ατόμων. Ακολουθείστε τη διαρκή ενημέρωση για το φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα στο Facebook: Το Umami Festival Thessaly ’19 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!