Ο καιρός της Τρίτης

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενώ στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, όμως στα ανατολικά θα φτάσει έως τους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4-5 μποφόρ, από το μεσημέρι και μετά όμως θα στραφούν σε μεταβλητών διευθύνσεων, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 34 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται καιρός γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα βόρεια ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 20 και 36 βαθμών Κελσίου, στις παραθαλάσσιες περιοχές έως 33-34 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, έως 33 βαθμούς στην νότια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και -τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες- με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αλλά, τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά θα εκδηλωθούν μπόρες και -κυρίως στα ορεινά- μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.