Έπεσε η αυλαία για τον Άμλετ τον Γ΄ στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας στις 7 μ.μ.  έπεσε η αυλαία της φετινής παράστασης που ανέβασε η Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου «Άμλετ ο Γ’». Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ, κα Νούλα Ελένη και η μαθήτρια Παπανικολάου Μαρία. Παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καψάλης Γιάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Μπατζανούλης Αλέξανδρος, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές και πολλοί πολίτες. Η παράσταση έχει ενταχθεί ως Σχέδιο Δράσης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (2014-2020) της Ε.Ε, «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» που υλοποιείται από το «ΝΟΗΣΙΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Βασικοί συντελεστές για να υπάρξει ένα άρτιο μαθητικό θεατρικό αποτέλεσμα ήταν: Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου που παραχώρησε την αίθουσα στην οποία γινόταν κάθε Σάββατο οι πρόβες. Η Ψύρρα Ελένη που επιμελήθηκε αφιλοκερδώς τις στολές. Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) που πραγματοποίησε μαθήματα Θεατρικού Εργαστηρίου στους μαθητές της Θεατρικής Ομάδας. Δίδαξαν οι: Μπέκου Κατερίνα, Μπουνίτση Δέσποινα, Σαλιαμπούχος Θανάσης, Ζούκας Φίλιππος και συντόνισε ο Λαμπρούλης Κώστας.

Συντελεστές: Διασκευή – Σκηνοθεσία: Σακατζής Δημήτρης. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιουρούκης Αργύρης. Σκηνικά. Υπεύθυνοι καθηγητές: Μακαριάδης Λάζαρος, Πολίτη Βιργινία. Μαθητές: Μπουλουμπάση Ελένη, Φουρκιώτης Χάρης, Λέκα Λέντι, Ματέο Γιάντσες, Φετάου Τζοάννα, Καζάνη Ελένη. Ηχητικά. Υπεύθυνος καθηγητής: Γιουρούκης Αργύρης. Μαθητές: Ντάλλας Ραφαήλ-Μάριος, Σέχου Φράνκο. Προώθηση-Επικοινωνία. Υπεύθυνοι καθηγητές: Διαβάτη Μαρία, Τσιμπρίδης Θεόφιλος. Μαθητές: Μπαράκου Γεωργία, Στεφανίδης Νίκος. Επιμέλεια Αφίσας από τον μαθητή Παρασκευά Παναγιώτη.

Στην διάρκεια των παραστάσεων ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι που βασίζεται στην Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989). Έμμετρη απόδοση: Σακατζής Δημήτρης. Σύνθεση-Τραγούδι: Χαλούλης Ηλίας. Τραγούδι: Πιλλάτι Ελένη.

Φιλοσοφία της Θεατρικής Ομάδας του ΕΠΑΛ Τυρνάβου είναι να δώσει στους μαθητές πολλαπλά βιώματα έκφρασης και δημιουργίας στο χώρο του σχολείου και να εμπλουτίσει τα πεδία Αναγνώρισης σε τομείς που διευρύνουν τις πηγές μάθησης. Αναγνώριση που ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των μαθητών και πηγές μάθησης που ενδυναμώνουν την συναισθηματική νοημοσύνη, την δημιουργικότητα, την ενσυναίσθηση, την ομαδικότητα, την συνέπεια και την ευθύνη. Δράσεις που κάνουν το σχολείο ελκυστικό τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές.