Κοτόπουλο με πατάτες μουστάρδα και σκόρδο

Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 700γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 3/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα βότανα (δενδρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι και φασκόμηλο)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φέτες λεμονιού (προαιρετικά)

Άλλη μια ξεχωριστή συνταγή για το αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας. Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Βήματα

1

 

ΤΕΛΟΣ

Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180-190C.

2

 

ΤΕΛΟΣ

Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου και τις πατάτες (και τα λεμόνια αν χρησιμοποιήσετε) σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί. Ανακατέψτε το κρασί τη μουστάρδα, το σκόρδο και τα μυρωδικά και περιχύστε το κοτόπουλο. Προσθέστε το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.

3

 

ΤΕΛΟΣ

Ψήστε για μια ώρα ή μέχρι να ψηθεί όπως εσείς το θέλετε στο χαμηλό ράφι του φούρνου.

Πηγή: pasmageirevontas.gr