Βιβλιάρια υγείας, τέλος: Πώς θα γράφονται τα φάρμακα

Προς πλήρη κατάργηση φαίνεται πως οδεύουν τα βιβλιάρια υγείας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ να γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

Οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Αντίθετα για όσους ασφαλισμένους λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα αντικαταστήσει το σημερινό βιβλιάριο οι για τις καταχωρήσεις θα ισχύουν τα εξής:

  1. Οι ασθενείς, τα βιβλιάρια των οποίων θα τελειώνουν, δεν θα λαμβάνουν καινούργια αλλά απλώς θα προστίθενται σελίδες.
  2. Σε περίπτωση που τα ειδικά φύλλα τελειώσουν, τότε θα αντικατασταθούν με σφραγισμένες λευκές σελίδες αριθμημένες και κομμένες στο μέγεθος του βιβλιαρίου.
  3. Αυτό μπορεί να γίνει και στα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ ακόμη και για τους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ που διαθέτουν ακόμη βιβλιάριο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν χρειάζεται δηλαδή να πηγαίνουν στα περιφερειακά τμήματα του πρώην ΟΑΕΕ.

Πηγή: ethnos.gr