Ο Μαδούρο καταγγέλλει τις ΗΠΑ για απόπειρα πραξικοπήματος και διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις

Σε διάγγελμά του προς τον λαό της Βενεζουέλας αμέσως μετά την αναγνώριση του ηγέτη αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουάιντο ως «προσωρινό πρόεδρο» της χώρας από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο κατήγγειλε τον Τραμπ για απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του σε συνεργασία με την αντιπολίτευση και διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ .

Μάλιστα, ο Μαδούρο έδωσε προθεσμία 72 ωρών στα μέλη της διπλωματικής αποστολή να φύγουν από την χώρα.

Νωρίτερα, κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας σε «μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση».

«Άνδρες και γυναίκες της πατρίδας μας, ηρεμία, συνείδηση ​​και μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση για να κερδίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα της Βενεζουέλας.

Ας υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας, καταδικάζοντας τον φασισμό και υψώνοντας τις ιστορικές σημαίες του αγώνα του Fabricio Ojeda», έγραψε στο Twitter o Μαδούρο.

Παράλληλα με τις πολιτικές εξελίξεις, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν βγει στις πόλεις της νοτιοαμερικάνικης χώρας, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στον Μαδούρο και τη στήριξη μίας προσπάθειας του Γκουάιντο να ηγηθεί μίας μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία με τη στήριξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.