Κρούσμα γρίπης Η1Ν1 για 45χρονο άνδρα στο Νοσοκομείο Βόλου

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 καταγράφηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για φέτος και αφορά έναν 45χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και εννέα μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την κατάστασή του να θεωρείται κρίσιμη, καθώς είναι διασωληνωμένος.

Το στέλεχος του ιού Η1Ν1 εμφανίζεται μετά από τρία χρόνια, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια κυριάρχησε το στέλεχος Η2Ν3 που θεωρείται πιο ήπιο, ενώ το συγκεκριμένο κρούσμα, επιβεβαιώθηκε από το ΚΕΕΛΠΟ, όπου εστάλη δείγμα των εξετάσεων του νέου άνδρα, δήλωσε στο magnesianews.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο άνδρας δεν είχε προβλήματα υγείας, αλλά ξαφνικά εμφάνισε πυρετό. Αφού έμεινε περίπου μια εβδομάδα στο σπίτι του, πήγε στο Νοσοκομείο, που δόθηκε αγωγή, πήγε ξανά στο σπίτι του και μετά από μερικές ημέρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε, οπότε εισήχθη στη ΜΕΘ και επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα στο αναπνευστικό και παρουσίασε επιπλοκές διασωληνώθηκε.

Ακολούθησαν εξετάσεις που εστάλησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από το στέλεχος του ιού Η1Ν1. Ο άνδρας παραμένει εδώ και εννέα ημέρες διασωληνωμένος και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Πηγή: magnesianews.gr