H ανασκόπηση των γεγονότων του 2018 από το ifarsala

Το 2018 μας αποχαιρέτησε αφήνοντας πίσω του εικόνες, αναμνήσεις και συναισθήματα. Στο κείμενο που θα ακολουθήσει παρακάτω έχουμε καταγράψει όλα τα γεγονότα που απασχόλησαν κυρίως τα Φάρσαλα και τη Θεσσαλία όπως τα κατέγραψε το ifarsala, σε πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια αρκετοί Φαρσαλινοί παρακολούθησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, την καθιερωμένη δοξολογία και στην συνέχεια τον αγιασμό των υδάτων στην κοίτη των Πηγών του Απιδανού. Δυο μέρες μετά θα γίνει ανατροπή αγροτικού οχήματος με τροχόσπιτο, στην ε.ο. Φαρσάλων – Λάρισας στο ύψος της Ζωοδόχου Πηγής και της «Επίλεκτου» στα Φάρσαλα από τροχόσπιτο που έφευγε από το Πάρκο των Ευχών της Λάρισας, ευτυχώς χωρίς κάποιο τραυματισμό.

Ενιπέας Σκοπιά Φαρσάλων

Στις 13 Ιανουαρίου, η συνεχόμενη έντονη βροχόπτωση για ένα 24ωρο, θα φέρει στα όρια, τον Θεσσαλικό Ενιπέα ποταμό, από την Σκοπιά Φαρσάλων, κατά μήκος του ποταμού, εως το Ευύδριο Φαρσάλων, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμό. Ο Δήμος Φαρσάλων προχωρά στο τελευταίο βήμα του σχεδιασμού του υποβάλλοντας, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, πρόταση χρηματοδότησης από πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και επανάχρησή του ως χώρου Αρχαιολογικής Συλλογής» στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο κορυφαίος στόχος της πόλης, για την απόκτηση ενός αρχαιολογικού (συλλογής) μουσείου θα μπει σε πορεία τροχιάς.

Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων

Τα Φάρσαλα και την τοπική ΔΗΜΤΟ, επισκέφθηκε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη την Κυριακή (28/01), συνοδευόμενη από τον πρόεδρο την ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρ. Καπετάνο, την πρόεδρο κ. Μαργαρίτα Γκότη, στελέχη της τοπικής ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων, αλλά και των βουλευτών του κόμματος του ν. Λάρισας, όπου στην συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία σε υποστηρικτές του κόμματος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στα Φάρσαλα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Στις 1 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης  στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας παρουσιάζοντας την αρχαία πόλη στη θέση «Κάστρο» Καλλιθέας. Μια έκθεση ιδιαίτερα τιμητική για την πόλη μας, καθώς θα εξωτερικεύσει τον πολιτισμική δράση της περιοχής, εκτός ορίου της πόλης των Φαρσάλων, σε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας.

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης του Κάστρου Καλλιθέας στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράταξη της πλειοψηφίας του νυν Δημάρχου Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιου, θα κάνει στις (12/02) γνωστή με επιστολή του, ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σταύρος Πουλαράκης.

Στις 18 Φεβρουαρίου, μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, η οδός Λαρίσης στα Φάρσαλα θα «πλημμυρίσει» από μικρούς και μεγάλους όλων των ηλικιών με αποκριάτικες στολές, ξέφρενο κέφι, διασκέδαση και καρναβαλικούς ρυθμούς. Αρκετά τμήματα θα συμμετάσχουν στην μεγάλη επιστροφή του Φαρσαλινού Καρναβαλιού για το 2018, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων με την συμμετοχή πολιτών από όλη την επαρχία.

Μια μέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα, στις 19 Φεβρουαρίου, θα φύγει από την ζωή ένας από τους πιο παλιούς χαλβατζήδες των Φαρσάλων, σε ηλικία 75 ετών, ο Αποστόλης Αθ. Αρχοντής. Στις 20 Ιανουαρίου, «Άριστος µεταξύ αρίστων», «Αγρότης της Χρονιάς 2018», ο ανήσυχος παραγωγός βιοµηχανικής ντοµάτας από τα Φάρσαλα Παναγιώτης-Ρίζος Μακρής, ο οποίος µαζί µε αδέλφια του πέτυχαν την πλήρη καθετοποίηση της εκµετάλλευσής τους. Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετείχε στην σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Δανία. Με την παρουσία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, θα διεξαχθεί στις  (23/02), η ετήσια χοροεσπερίδα της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων.

Το 9ο χιλ. της ΠΕΟ Φαρσάλων – Λάρισας (στροφές Χαλκιάδων), θα υποστεί καθίζηση στο ρεύμα προς Φάρσαλα, από την συνεχή έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών. Η κυκλοφορία του δρόμου θα διεξάγεται από το ένα ρεύμα, ενώ στην συνέχεια η Περιφέρεια θα δώσει παρακαμπτήριο, την οποία θα ανοίξει ανατολικά του δρόμου, εως την αποκατάστασή της. Ζωή μετά το θάνατο της, θα προσφέρει στις (28/02), η 60χρονη Κωνσταντία Απ. Καψάλη. Η 60χρονη διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, χάνοντας τελικά τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος. Θα ξεκινήσει το μαρτύριο για τους δυο στρατιωτικούς, σε τουρκικό έδαφος με πολύμηνη φυλάκιση. Στις 2 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ενημερώνει τους πολίτες με σχετική ανακοίνωση του και κάνει λόγο για βανδαλισμό στον φωτισμό της Ακρόπολης, από αγνώστους.

Εγκαίνια Cotton Farsala

Στις 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών «COTTON-ΦΑΡΣΑΛΑ», παρουσία του υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασ. Κόκκαλη, επισήμων και αρκετών αγροτών. Λίγες μέρες αργότερα, στις 15/03 θα διεξαχθούν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων στα γραφεία του συλλόγου, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και για την ελεγκτική επιτροπή. Ο Γιώργος Πιτσάβας, θα βγει πρώτους σε ψήφους και λίγες μέρες μετά θα γίνουν οι σχετικές αρχαιρεσίες όπου θα επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία πρόεδρος του Εμπορικού στα Φάρσαλα.

Στις (31/03) μία τεράστια σημαία 200 τετραγωνικών θα τοποθετηθεί στο λόφο Σούρλα στα Φάρσαλα, όπου θα είναι εμφανή τόσο από την οδό Βόλου όσο και από την οδό Λαρίσης. Η τοποθέτηση της σημαίας είναι πρωτοβουλία 40 νεαρών από την επαρχία Φαρσάλων, που όπως διευκρινίζουν η συγκεκριμένη κίνηση τάσσεται «μακριά» από κόμματα και πολιτικά χρώματα. Η σχετική κίνηση έγινε εν όψει της Μ. Εβδομάδας και γίνεται τώρα, ώστε να εμψυχώσουν το πατριωτικό συναίσθημα των συμπολιτών τους, απέναντι στην αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων των τελευταίων ημερών.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Θα εορταστεί το Πάσχα με κάθε μεγαλοπρέπεια στην  πόλη των Φαρσάλων και σε όλη την επικράτεια.

Επιτάφιοι – Άγιος Νικόλαος

Στις 13 Απριλίου, η τύχη θα χαμογελάσει σε έναν Φαρσαλινό, καθώς ο τυχερός έδωσε μόλις 5 ευρώ για ένα δελτίο «Σκρατς – Μαγικά κεράσια και κέρδισε 500.000 ευρώ. Το δελτίο δόθηκε από το πρακτορείο Παναγιωτόπουλος στην οδό Λαρίσης στα Φάρσαλα, μοιράζοντας κέρδη μέσα στις γιορτές. Θα στηθεί επιχείρηση αναζήτησης για εξαφάνιση 92χρονης γυναίκας στην περιοχή του Δασόλοφου Φαρσάλων, το Σάββατο το βράδυ (28/04) από την αστυνομία την πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ. Η 92χρονη χάνοντας το δρόμο, θα βρεθεί ζωντανή το πρωί (29/04), πεσμένη μέσα σε παρακείμενο κανάλι με νερό. Θα νοσηλευτεί, αλλά λίγες μέρες μετά δεν θα αντέξει και θα χάσει την μάχη με την ζωή.  Με επιτυχία η δράση Let’s Do it στα Φάρσαλα για έκτη συνεχή χρονιά στα Φάρσαλα.

Αδελφοποίηση δύο πόλεων που τις συνδέει ο Αχιλλέας, θα γίνει στην Κίλια της Ουκρανίας μεταξύ του τοπικού Δήμου και του Δήμου Φαρσάλων.

Αδελφοποίηση Δήμων Κίλιας -Φαρσάλων στην Ουκρανία

ΜΑΙΟΣ

Με την συμμετοχή εκατοντάδων Φαρσαλινών θα κυλίσει στα Χαιντάρια, για δεύτερη συνεχή χρόνια, η εκδήλωση του Δήμου για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς στα Φάρσαλα.

Πρωτομαγιά στα Χαιντάρια

Η Μαργαρίτα Γκότη θα είναι η νικήτρια στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνουν στην επαρχία Φαρσάλων επικρατώντας του αντιπάλου της  κ. Γιώργου Αγγελακόπουλου, επί σειρά ετών προέδρου της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων. Στα Φάρσαλα ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ.Χρήστος Καπετάνος έλαβε 558 ψήφους έναντι 231 ψήφων του κ. Ηλία Σουφλιά. Σύμφωνα με τους ψήφους και από τα άλλα εκλογικά τμήματα του νομού Λάρισας, ο Χρήστος Καπετάνος θα πάρει μεγάλη νίκη συγκεντρώνοντας  ποσοστό περίπου 65%.
Τροχαίο ατύχημα θα σημειωθεί στο 2ο χιλιόμετρο Φαρσάλων – Λάρισας λίγο έξω από τα Φάρσαλα στις (23/05). Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας θα στείλει πίσω στη φυλακή τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, επιβάλλοντας στον ρασοφόρο των Φαρσάλων ποινή ισόβιας κάθειρξης για την πράξη της υπεξαίρεσης. Με ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών τιμωρήθηκαν δύο γυναίκες εφοριακοί για την πράξη της συνέργειας σε υπεξαίρεση, τους αναγνωρίστηκε όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αθώοι κρίθηκαν τέλος οι δύο άλλοι εφοριακοί άνδρες και ένας ακόμη ιερέας. Υπόθεση στην οποία «φούσκωναν» τις μισθοδοτικές καταστάσεις των ιερέων στα χαρτιά και είχε ως αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» 3,8 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου. Παρουσία δημοτών, γιατρών και επισήμων του τόπου θα εγκαινιαστεί στις 17 Μαΐου το ΚΕΠ Υγείας, του Δήμου Φαρσάλων, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Σοβαρό τροχαίο θα σημειωθεί στις (6/6) , στην ΠΕΟ Φαρσάλων – Λαμίας, στο ύψος του στρατοπέδου της 61 ΜΕ λίγο έξω από τα Φάρσαλα. Θα τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός της μηχανής. Άλλο ένα μεγάλο πλήγμα για τους τοπικούς ζαχαροπλάστες, θα φύγει από την ζωή, ο γνωστός Φαρσαλινός ζαχαροπλάστης Ευάγγελος Γκρίνιας (Λάκης) σε ηλικία 85 ετών, όπου φημιζόταν για την πουτίγκα του. Με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ Ευγενίας Φωτονιάτα η πράξη «Αποκατάσταση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και επανάχρησής του ως Χώρου Αρχαιολογικής Συλλογής» προϋπολογισμού 1.092.816,00 ευρώ, θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος για αυτή την τόσο σημαντική μέρα θα δηλώσει: «Ένα κορυφαίο έργο για τον τόπο, η ναυαρχίδα της πολιτιστικής πολιτικής της παρούσας Δημοτικής Αρχής, τροχοδρομείται στην τελική φάση της υλοποίησής του με την απόφαση ένταξης της πράξης «Αποκατάσταση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και επανάχρησής του ως Χώρου Αρχαιολογικής Συλλογής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Στις 28/06 οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες καθιστούν απαγορευτική την πραγματοποίηση της μουσικής εκδήλωσης με τίτλο «Ήχος και Φως αρχαίων τόπων» στην αρχαία ακρόπολη των Φαρσάλων, με τον Γιάννη Κότσιρα, η εκδήλωση θα μεταφερθεί τον επόμενο μήνα. . Γραμματέας της τοπικής κομματικής οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ στα Φάρσαλα θα αναδειχθεί ο Γρ. Γκουντόπουλος, γιος του αείμνηστου πρ. Δημάρχου Φαρσάλων Αχιλλέα Γκουντόπουλου.

3η Λευκή Νύχτα

Για 3η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα (29/06) στα Φάρσαλα, από τον Εμπορικό Σύλλογο Φαρσάλων σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της πόλης με μεγάλη επιτυχία και πολλαπλά οφέλη.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Άγνωστοι, μέχρι στιγμής, αντικοινωνικοί δράστες κατά τις νυκτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, κατέστρεψαν, αφαίρεσαν και κατέκλεψαν ηλεκτρολογικό υλικό του αντλητικού και τροφοδοτικού συστήματος των τριών γεωτρήσεων του Σ.Σ. Φαρσάλων απ΄ όπου υδρεύεται η πόλη των Φαρσάλων. Συνεργεία της ΔΕΥΑΦ, της ΔΕΗ καθώς και ιδιωτικός συνεργάτης ασχολούνται εντατικά με την προμήθεια των υλικών και την αποκατάσταση των ζημιών, αναφέρει ανακοίνωση – ενημέρωση προς τους πολίτες από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ και Δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο. Η βλάβη ευτυχώς θα διορθωθεί εντός της ημέρας. Στις (07/07), έντονη βροχόπτωση με δυνατό αέρα, πτώσεις δέντρων και χαλάζι θα σημειωθεί τις απογευματινές ώρες σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων διάρκειας 5 με 7 λεπτών (χαλάζι). Το χαλάζι, θα πλήξει κυρίως χωριά του πρώην Δ.Ε. Πολυδάμαντα (Βαμβακού, Δενδράκια, Ζωοδόχος Πηγή, Σιτόχωρο) και το Βασιλή (πρώην Δ.Ε. Ενιπέα). Μια μέρα μετά, έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται το απόγευμα από την δυτική Θεσσαλία και θα επεκταθούν σε όλη την επαρχία Φαρσάλων, ρίχνοντας πολλά χιλιοστά βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε και απεγκλώβισε έξι άτομα λόγω της εισροής υδάτων στα σπίτια τους, μεταξύ Βαμβακούς και Ρευματιάς Φαρσάλων, όπου εστιάζεται το πρόβλημα. Όλοι ευτυχώς θα βρεθούν καλά στην υγεία τους. Στις (13/07), θα στηθεί γέφυρα ζωής για να σωθούν τρεις συνάνθρωποι μας, όπου θα τους δώσει ζωή με δωρεά οργάνων 60χρονος Φαρσαλινός.

Με αφετηρία τη Σκεπαστή αγορά στα Φάρσαλα και κατάληξη την πλατεία Δημαρχείου και το άγαλμα του Αχιλλέα στις (18/07) το βράδυ θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, για την Μακεδονία από νέους της πόλης.

Συναυλία Γιάννη Κότσιρα στην Ακρόπολη Φαρσάλων

Στις (23/07) θα γίνει η συναυλία «Ήχος και Φως αρχαίων τόπων» στην Αρχαία Ακρόπολη Φαρσάλων με τον Γιάννη Κότσιρα. Στις 24/07, με απόφαση του ΔΣ του Δήμου Φαρσάλων, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Δήμο Φαρσάλων για το 2ο πανηγύρι αναβάλλονται, ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης για τους νεκρούς και πληγέντες, από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, έπειτα από το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Πιστός στο καλοκαιρινό ραντεβού του, για ακόμη μια χρονιά, ο ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ, θα παρουσιάσει,  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Αυγούστου 2018. Ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες και όλες τις δημοτικές ενότητες, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στα δύσκολα οικονομικά πλαίσια και στις προτεραιότητες του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ για εκδηλώσεις που υπηρετούν τον πολιτισμό και σέβονται το κοινό. Πλούσιο σε εκδηλώσεις το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: μουσικές βραδιές και συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θεατρικό παιχνίδι και παιδικό θέατρο, θέατρο σκιών και θερινό κινηματογράφο.

Φονική παράσυρση πεζής θα σημειωθεί στις (05/08) το βράδυ,  στην οδό Βόλου στα Φάρσαλα, με θύμα μια 71χρονη γυναίκα.

Πλατεία Βράχων – ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

Πλατεία Βράχων – ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

Πλήθος Φαρσαλινών θα σπεύσουν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση, «Ανδρομάχη», τραγωδία του Ευριπίδη, από το Θέατρο «Αιχμή», που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Βράχων στα Φάρσαλα, με σημαντικές αναφορές στην Φθία τον Αχιλλέα, αλλά και στην ίδια την πόλη, εκδήλωση που διεξήχθη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος 2018».

Παραμονή της Παναγίας στα Φάρσαλα

Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την παραμονή και ανήμερα τους εορτασμού της Παναγίας. Έπειτα από το απογευματινό μπουρίνι που «χτύπησε» τα Φάρσαλα, τα μικροπροβλήματα που προέκυψαν από την έντονη βροχόπτωση αποκαταστάθηκαν πλήρως και τελικώς το παζάρι άνοιξε τις πύλες του ξανά, προσελκύοντας πλήθος κόσμου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Ξεκινάει για ακόμη μια χρονιά η παραδοσιακή πανήγυρη των Φαρσάλων που διαρκεί 8 ημέρες. Πρόκειται για ένα θεσμό της πόλης των Φαρσάλων που έχει διάρκεια πάνω από 400 χρόνια. Ο θεσμός αυτός δίνει ζωή στην πόλη, που φημίζεται και για τον χαλβά της και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της. Με μεγαλοπρέπεια και θεία κατάνυξη εορτάστηκε στις (22/08) παραμονή της εορτής της, η Παναγία Δεμερλιώτισσα στο χωρίο Σταυρός Φαρσάλων (παλιό Δεμερλί, απ’ όπου και ονομάστηκε). Πλήθος πιστών, θα σπεύσουν να πάρουν την χάρη και να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Οι Φαρσαλινοί απήλαυσαν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με την Ελένη Πέτα, στο Πάρκο Απιδανού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος 2018». Σεισμός στην Θεσσαλία (31/08) θα αναστατώσει τους κατοίκους σε πολλές περιοχές, ιδίως στα Τρίκαλα την Καρδίτσα, στην Λάρισα, ενώ ιδιαίτερα αισθητός έγινε και στα Φάρσαλα. Η δόνηση ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ θα σημειωθεί στις 10:12 το πρωί. Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων, με τους Φαρσαλινούς μαθητές να σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Η καθυστέρηση της ανακατασκευής του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων, από το Υπουργείο Υποδομών, είχε σαν αποτέλεσμα στις (02/09) την κινητοποίηση – διαμαρτυρία, 120 περίπου πολιτών στα Φάρσαλα, καθώς στον συγκεκριμένο δρόμο, έχουν γίνει αρκετά τα ατυχήματα, εκ των οποίων πολλά είναι θανατηφόρα, καταστώντας τον συγκεκριμένο οδικό άξονα καρμανιόλα.

Ο Δήμος Φαρσάλων θα διοργανώσει με επιτυχία την 13η Γιορτή Χαλβά με τη συμμετοχή του Συλλόγου Χαλβαδοποιών–Ζαχαροπλαστών και τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας. Παράλληλα θα διεξαχθούν το τριήμερο το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο «Παραδοσιακά ακούσματα και χοροί του τόπου μας», η 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, το 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ και θα ολοκληρωθεί με την μεγάλη συναυλία με τους γνωστούς καλλιτέχνες Χρήστο Νικολόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου, Ασπασία Στρατηγού.

Συναυλία 13ης Γιορτής Χαλβά -Χρήστο Νικολόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου, Ασπασία Στρατηγού

Επίσκεψη των γιατρών του κόσμου στα Φάρσαλα για 3η χρονιά. Ο Δήμος Φαρσάλων προσκάλεσε και φιλοξένησε στις 24, 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2018, στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου με σκοπό να εξετάσει μαθητές της επαρχίας Φαρσάλων και να τους δοθεί το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. Επίσκεψη Σέρβων δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων στην πόλη των Φαρσάλων.

Σέρβοι πράκτορες στα Φάρσαλα

Εκκίνηση 6ου Αχίλλειου Άθλου

Με βροχή θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στα Φάρσαλα, για έκτη συνεχόμενη χρονιά  ο «6ος ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» – ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, με την συμμετοχή πάνω από 200 αθλητών στις δύο κατηγορίες 21,1 και 5,2 χιλιομέτρων, οι οποίοι αψήφησαν το κακό καιρό. Ο παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων καθώς και ο «2ος Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 4,1 χλμ.» του Σαββάτου ακυρώθηκαν, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Συνταξιοδοτείται ο Φαρσαλινός Δημοσιογράφος  της «Ελευθερίας» Αχιλλέας Μπακαλέξης.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Επηρεασμένος από τις εκκλήσεις της επιστημονικής κοινότητας θα πρέπει να ήταν άγνωστος που θέλοντας ενδεχομένως να απαλλαγεί και από… ιστορικές «ενοχές» άφησε ένα τσουβάλι έξω από ταβέρνα ενώ μέσα γευμάτιζαν Ιταλοί και Έλληνες αρχαιολόγοι, στην Σκοτούσσα Φαρσάλων, είχε προηγηθεί ανοιχτή ξενάγηση στο ανασκαφικό πεδίο στην αρχαία Σκοτούσσα από τον Δήμο Φαρσάλων-Εφορία αρχαιοτήτων Λάρισας και Πανεπιστήμιο Μεσσίνας.

Ανοιχτή ξενάγηση στην Σκοτούσσα

Θα ξεκινήσουν τα σεμινάρια επιμόρφωσης στην ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων. Ξεκίνησαν τα έργα συντήρησης στο δρόμο Φαρσάλων – Λάρισας. Ο Δήμος Φαρσάλων θα προσφέρει απινιδωτές στα αθλητικά σωματεία της περιοχής. 5 άτομα θα συλληφθούν για απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια στα Φάρσαλα. Για ακόμη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Βραχιόλι κινδύνου θα δοθεί σε 50 ηλικιωμένους καθώς και 300 παροχές Έκτακτης Ανάγκης χωρίς συσκευές που μπορούν να πραγματοποιούν κλήσης έκτακτη ανάγκης, στους ειδικούς αριθμούς εκτάκτων κλήσεων από τον Δήμο Φαρσάλων. Βαρύ πρόστιμο 18.000 θα επιβληθεί σε 87χρονο άνδρα που πέταξε έξι κουτάβια σε κάδο σκουπιδιών στο Δίλοφο Φαρσάλων. Με προσωπική του δήλωση ο Χρήστος Καπετάνος αποφάσισε, να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου Φαρσάλων στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου. 100.000 ευρώ θα μοιράσει το Λαϊκό λαχείο σε Φαρσαλινό τυχερό. Από τα Φάρσαλα ο ένας εκ των συλληφθέντων για κλοπή μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. Εγκαινιάστηκε το λαογραφικό εκθετήριο στα Φάρσαλα για τα 25 χρόνια Αργιθεατών.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Με στόχο να ξυπνήσουν… από την νάρκωση τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα, και ειδικότερα τους νέους, οι οποίοι βρίσκονται σε λήθαργο κατά τα χρόνια της κρίσης, νέοι από την Σκοπιά Φαρσάλων, θα αποφασίσουν να προκαλέσουν εκ νέου, με μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη φωτογράφιση για το φετινό τους ημερολόγιο. Το νέο τους ημερολόγιο,θα γίνει viral!!!

Θα γίνουν δυο πορείες για την Μακεδονία από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Διπλή βράβευση του Δ. Φαρσάλων στα Best City Awards. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου ο Δήμος Φαρσάλων κατόρθωσε να αποσπάσει δύο (2) βραβεία κοινωνικής προσφοράς. Το πρώτο, για την πρόληψη υγείας μέσα από την θεσμοθέτηση των Κέντρου Πρόληψης – ΚΕΠ Υγείας, ενώ το δεύτερο, για τη διάκριση του Κέντρου Πρόληψης – ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων στα πρώτα πέντε (5) ΚΕΠ Υγείας στην Ελλάδα με τις περισσότερες Δράσεις και περισσότερους ωφελούμενους το 2017 και για την ύψιστη ωφέλεια των δημοτών. Την απόφαση του να κατέλθει ως υποψήφιος Δήμαρχος Φαρσάλων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ώστε να διεκδικήσει τον Δήμο Φαρσάλων, με ένα υπερκομματικό, αδέσμευτο και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ανακοίνωσε με προσωπική δήλωση του, ο Φαρσαλινός κ. Ιορδάνης (Μάκης) Εσκίογλου.

Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Δημαρχείου από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Άρη Καραχάλιο, δόθηκε η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστούγεννα στην πόλη μας στα Φάρσαλα. Πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα της ΔΗΜΤΟ ΝΔ στα Φάρσαλα, επίσημοι προσκεκλημένοι, οι κκ Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών και η Ζαχαράκη Σοφία αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου. Συλλαλητήριο θα κάνουν οι αγρότες στα Φάρσαλα, οι δυσκολίες των τελευταίων ετών, θα τους βρούνε ενωμένους κατεβάζοντας συμβολικά 70 τρακτέρ στην πόλη. Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Π.Ε.Ο. Φαρσάλων-Βόλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τριπλή πανελλήνια διάκριση για φαρσαλινό Παναγιώτη Καρακίτσιο για την εταιρεία του Geomiso. Ανακοινώθηκε επίσημα σε ανοιχτή εκδήλωση, η υποψηφιότητα του κ. Τύμπα Κων/νου, ο οποίος διεκδικεί την θέση του Δημάρχου Φαρσάλων, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός για το 2019 στον Δήμο Φαρσάλων.

Καλή Χρονιά Χαρούμενο 2019!!!