Πραγματοποιήθηκε ο 7ος συμβολικός αγώνας 10 χλμ στη μνήμη συναθλητών

Για 7η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ο συμβολικός αγώνας 10 χλμ στη μνήμη συναθλητών που έφυγαν νωρίς. Η ανταπόκριση των αθλητών και φέτος ήταν μεγάλη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αθλητές από Ελασσόνα, Αμπελώνα, Φαλάνη και Αργυροπούλι ήρθαν και έτρεξαν μαζί μας για το σημερινό συμβολικό αγώνα. Ο συμβολικός αγώνας ξεκίνησε με αφορμή αιφνίδιο χαμό συναθλητή από την Αθήνα πριν 7 χρόνια στο μαραθώνιο Αθηνών, στο αγώνισμα των 10 χλμ.

Γι’ αυτό το λόγο ο σημερινός αγώνας καθιερώθηκε όχι μόνο για να τιμήσουμε τη μνήμη των φίλων συναθλητών που έφυγαν νωρίς, αλλά και για να θυμόμαστε για ακόμη μια φορά τη σημασία των τακτικών ιατρικών εξετάσεων. Άσκηση και Υγεία πάνε μαζί!

Ο πρόεδρος του ΣΜΝΛ κ. Απόστολος Γούλας δήλωσε τα εξής: «Για 7η συνεχή χρονιά τρέξαμε 10 χλμ στη μνήμη φίλων και συναθλητών οι οποίοι έφυγαν νωρίς. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε πανελλαδικά, με αφορμή τον αιφνίδιο χαμό συναθλητή από την Αθήνα. Σκοπός του συμβολικού αγώνα είναι να τιμήσουμε τη μνήμη των συναθλητών μας που έφυγαν νωρίς αλλά και να τονίζουμε – θυμόμαστε τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις οι οποίες πρέπει να συνοδεύουν την άσκηση και όχι μόνο. Προσωπικά θα ήθελα να αναφερθώ σε μια μεγάλη μορφή του αθλητισμού της πόλης της Λάρισας, το Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα και στον Κυριάκο Λαζαρίδη, ο οποίος υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού αθλητισμού και του μαραθωνίου και νοσηλεύτηκε στην πόλη μας στο κέντρο αποκατάστασης Animus».