Ο καιρός της Παρασκευής

Τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται την Παρασκευή, ενώ πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά, τα οποία όμως βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών από τη νύχτα. Θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5, βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας, που βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο Ιόνιο με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, όμως βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με παροδικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, γενικά ασθενείς. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στέρεας, που βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα βόρεια, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 17 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο
Για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά, αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα βόρεια.