Αφράτα μπαστουνάκια ψωμιού με τυρί και σκόρδο!

Είναι σαν πίτσα, αλλά δεν είναι πίτσα. Είναι αφράτα μπαστουνάκια ψωμιού με τυρί και σκόρδο. Το ιδανικό συνοδευτικό για μια σαλάτα, μια σάλτσα ή για τη μέση του τραπεζιού, όπου μπορούν να το τσιμπάνε όλοι!

Αυτά τα αφράτα μπαστουνάκια ψωμιούείναι έτοιμα μόνο μέσα σε 30 λεπτά, όποτε είναι και το ιδανικό γεύμα για το βράδυ, για όταν βιάζεσαι ή για όταν έχεις γυρίσει από τη δουλειά και πεινάς σαν λύκος.

Τι θα χρειαστείς για τα μπαστουνάκια ψωμιού;

  • 2 πακέτα για ζύμη σε rolls
  • 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κύπελλα τυρί mozzarella σε κομμάτια

Πώς θα φτιάξεις τα μπαστουνάκια ψωμιού;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  3. Ανοίγουμε τα rolls από τη ζύμη και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα. Κολλάμε τη ζύμη στο ταψί με ένα πινέλο και λίγο βούτυρο.
  4. Τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη μισό φλιτζάνι από το τεμαχισμένο τυρί.
  5. Ανοίγουμε το δεύτερο πακέτο με τη ζύμη, και την τοποθετούμε πάνω από το τυρί. Προσπαθούμε να κλείσουμε καλά τις δύο στρώσεις από τη ζύμη, ειδικότερα στις γωνίες.
  6. Με ένα πινέλο, τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη το μείγμα με το βούτυρο και το σκόρδο και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
  7. Ψήνουμε τα μπαστουνάκια για 15 – 18 λεπτά, μέχρι η κορυφή να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
  8. Αφαιρούμε τα ψωμάκια από τον φούρνο και τα κόβουμε με έναν κόπτη για πίτσα, ενώ είναι ακόμα ζεστά. Τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Πηγή: ipop.gr