Ενίσχυση των βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας

Την Πέμπτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια και ανατολικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 και το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Ζάκυνθο προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί στην δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά το πρωί αυξημένες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί. Θα φυσούν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5, βαθμιαία 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Την Παρασκευή, αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες- διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.