H Huawei ανεβάζει τον πήχη στα premium smartphones με το Mate 20 Pro

Η «μάχη» στα πιο υψηλά στρώματα της παγκόσμιας αγοράς των smartphones δείχνει ότι έχει «ανάψει» για τα καλά ενόψει της αγοράς των Χριστουγέννων, καθώς μετά τη Samsung και το Galaxy Note 9 αλλά και την Apple με το iPhone Xs, ήρθε η σειρά της Huawei να καταθέσει τη δική της πρόταση όσον αφορά τις premium συσκευές όπου το κόστος ανεβαίνει πλέον σε επίπεδα άνω των 1000 ευρώ.

Το Huawei Mate 20 Pro ανακοινώθηκε σε εκδήλωση στο Λονδίνο και η νέα «ναυαρχίδα» της κινεζικής εταιρείαςείναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου smartphone χάρη στον νέο επεξεργαστή, τη βελτιωμένητριπλή κάμερα στην πίσω πλευρά αλλά και καινούρια χαρακτηριστικά όπως ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος που βρίσκεται κάτω από το γυαλί της οθόνης!

Η κινεζική εταιρεία ποντάρει πολλά στο Mate 20 Pro, κάτι που ανέφεραν και τα στελέχη της κινεζικής εταιρείας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. «Με τα νέα μοντέλα της νέας σειράς Mate 20 κάνουμε ένα βήμα μπροστά» σημείωσε ο Richard Yu, διευθύνων σύμβουλος του τομέα καταναλωτικών συσκευών της Huawei που έκανε και την παρουσίαση της νέας «ναυαρχίδας».

Το Mate 20 Pro αναμένεται να ξεκινήσει να είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από την 1ηΝοεμβρίου με την τιμή πώλησης να είναι στα 1049 ευρώ. Σημειωτέον πως η Huawei παρουσίασε τρία ακόμη μοντέλα: το «απλό» Mate 20 που επίσης έχει οθόνη 6,4 ιντσών, το Mate 20 X με οθόνης 7,2 ιντσών (και μπαταρία 5000 mAh αλλά και το Porsche Dedign Mate 20 RS στις 6,53 ίντσες. Όμως, προς το παρόν στην Ελλάδα θα έρθει μόνο το Mate 20 Pro.

Το ποσό των 1049 ευρώ δεν είναι ευκαταφρόνητο μεν, αλλά δικαιολογείται από τον σχεδιασμό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας συσκευής της Huawei.

Κατ’ αρχήν, έχουμε σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση: το Mate 20 Pro έρχεται με μία οθόνη 6,4 ιντσών (τεχνολογίας OLED με την ανάλυση στα 3120×1440 pixels), η οποία είναι κυρτή στα άκρα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε κορυφαία smartphone της Huawei. Επιπλέον, έχει καταργηθεί το πλήκτρο στην κάτω πλευρά της συσκευής, με αποτέλεσμα τα περιθώρια να είναι εξαιρετικά μικρά. Η πιο σημαντική καινοτομία είναι πάντως ότι ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος έχει τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη και στην κάτω πλευρά (in-screen finger print sensor). Οπότε για να ξεκλειδώσει η συσκευή ο χρήστης πρέπει απλά να πατήσει την οθόνη!

Σημειωτέον πως υπάρχει και δυνατότητα ξεκλειδώματος μέσω προσώπου, ενώ η συσκευή έχει αντοχές σε νερό και σκόνη, ακολουθώντας το πρότυπο ΙΡ68.

Το Mate 20 Pro έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις και στο εσωτερικό καθώς είναι η πρώτη συσκευή με τον Kirin 980, το νέο chipset της Huawei, το οποίο κατασκευάζεται με την τεχνολογία των 7 νανομέτρων και προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις για τη συσκευή, όπως και καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας, ενώ έχει ενισχυθεί και το κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4200 mAh, εκτιμάται ότι μπορεί να «αντέξει» μέχρι και 2 ημέρες με κανονική χρήση, ενώ στο πακέτο υπάρχει και ένας φορτιστής 40W που προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης, ήτοι σε 30 λεπτά μπορεί να έχει φθάσει στο 70%). Επίσης, για πρώτη φορά, υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Η μνήμη -στο μοντέλο που θα έρθει στην Ελλάδα- είναι στα 6 GB με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 128 GB και τη δυνατότητα επέκτασης μέσω της nano card, ενός νέου -εξαιρετικά μικρού σε μέγεθος- μέσου αποθήκευσης που θα πωλείται ξεχωριστά ως αξεσουάρ.

Εκεί που έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση είναι η κάμερα. Και εδώ υπάρχει τριπλή κάμερα στην πίσω πλευρά της συσκευής όπως και στο P20 Pro. Όμως, έχει αλλάξει ο σχεδιασμός και έχουμε να κάνουμε με ένα «τετράγωνο». Η κάμερα, η οποία δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη Leica, έχει 3 φακούς (έγχρωμο, τηλεφακός και υπερευρυγώνιος με την ανάλυση στα 40, 8 και 20 megapixel). Η προσθήκη του υπερευρυγώνιου φακού είναι μία βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη τριπλή κάμερα, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει η συσκευή και αφορούν το κομμάτι της λήψης φωτογραφιών και video. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό καθώς η κάμερα του Huawei Mate 20 Pro είναι καλύτερη σε σχέση με εκείνη του Ρ20 Pro, η οποία θεωρείται η καλύτερη κάμερα σε smartphone.

Η συσκευή απευθύνεται σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν το smartphone τους ως επαγγελματικό εργαλείο. Γι’ αυτό και η Huawei έχει προσθέσει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης σε μία οθόνη.Μόλις γίνει η σύνδεση, τότε το περιβάλλον που εμφανίζεται στην οθόνη αλλάζει και πλησιάζει περισσότερο σε εκείνο ενός υπολογιστή με Windows παρά σε μία συσκευή με το Android 9.0 και την τελευταία έκδοση του EMUI περιβάλλοντος της Huawei.

Πηγή: cnn.gr