Φάρσαλα: Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ξεκίνησε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων και σε ταυτόχρονα 55 πόλεις, η μεγαλύτερη δωρεάν επιμόρφωση στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον Δήμο Φαρσάλων, στο πλαίσιο των Επαγγελματικών Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής, πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται ως κοινωνική – επιμορφωτική δράση και απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Στα Φάρσαλα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα επιμόρφωσης περισσότεροι από 170 πολίτες. Πρόκειται για εννέα πενταωρες συναντήσεις από διδάσκοντες, που συνδυάζουν αρμονικά την επιστημονικότητα με την εμπειρία, το θεωρητικό με την πρακτική συμπεριφορά, το κλασικό με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, τη συγχρονικότητα με τις διαχρονικές ερμηνείες, τη διεπιστημονικότητα με την εξειδίκευση, τα ερευνητικά πορίσματα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις.

Την έναρξη του προγράμματος στα Φάρσαλα, έκανε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Κων/νος Δερλός, ως υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος για τον Δήμο Φαρσάλων, ο οποίος καλωσόρισε τους υπεύθυνους του προγράμματος καθώς και όλους αυτούς που συμμετείχαν. Η αρμόδια υπάλληλος και συντονίστρια του Δήμου Φαρσάλων κα. Γεωργία Κατσίκα, ανέλυσε όλες τις λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Την πρώτη πεντάωρη εισήγηση, πραγματοποίησε η Ψυχολόγος κ.Ζωή Σιούτη, επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της ενδοκρινολογικής μονάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία χρησιμοποίησε διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας με τους σπουδαστές.

Χαιρετισμό για την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος αναφερόμενος στην σπουδαιότητα τους προγράμματος για τον τόπο, ενώ στην συνάντηση παρευρέθηκε και η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου.

Τα μαθήματα εντάσσονται στο πλαίσιο των κοινωνικών – επιμορφωτικών δράσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν είναι απλώς ακαδημαϊκές διαλέξεις περί ψυχολογίας, συμβουλευτικής και προπονητικής ζωής, αλλά ένα διαρκές πολιτισμικό δρώμενο, το οποίο θα λαμβάνει χώρα παράλληλα με τα σεμινάρια.

Σκοπός του προγράμματος είναι η συμμετοχικότητα και το κοινωνικό κεφάλαιο καθώς όταν πλαισιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία γίνονται βίωμα, καλή πρακτική και νοσταλγία. Θεατρικές παραστάσεις, μουσικά σχήματα, φιλανθρωπικές δράσεις, παράφορες διδασκαλίες, όλα αναμιγνύονται, για να κεντρίσουν το κοινωνικό και ανθρωπιστικό αισθητήριο των συμμετεχόντων, έτσι ώστε η μάθηση να μετατραπεί σε κίνητρο και να εξαργυρωθεί σε πρωτοβουλία.

Οι πόλεις που λαμβάνουν συμμετοχή είναι οι εξής: Αγ. Νικόλαος Κρήτης, Αμύνταιο, Αμφιλοχία, Άστρος Κυνουρίας, Διδυμότειχο, Δράμα, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο Κρήτης, Ιεράπετρα, Ιτέα, Καλαμάτα, Κοζάνη, Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης, Λειβαδιά, Μυτιλήνη, Νάουσα, Ναύπακτος, Πάτρα, Πλωμάρι Λέσβου, Πτολεμαΐδα, Πύργος Ηλείας, Σέρρες, Σητεία, Σκύρος, Σουφλί, Τρίπολη, Φάρσαλα, Φλώρινα.

Στα Φάρσαλα τα μαθήματα θα υλοποιούνται μια φορά τον μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρες 16.00-21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων. Τα επόμενα μαθήματα θα γίνουν στις παρακάτω ημερομηνίες: 10 Νοεμβρίου, 1 Δεκεμβρίου, 26 Ιανουαρίου, 23 Φεβρουαρίου, 30 Μαρτίου, 6 Απριλίου, 18 Μαΐου και 8 Ιουνίου.