Ανακοίνωση του αγροτικού τμήματος Λάρισας

Το Αγροτικό τμήμα ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εκφράζει την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση και τις έγκαιρες πληρωμές που πραγματοποίησε ο ΕΛΓΑ, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου, για ζημιές του έτους 2017 (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση, παγετός κλπ.).

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο καταβλήθηκαν στον νομό Λάρισας 3.449.747,54 ευρώ ενώ τον Μάρτιο 4.607.660,86 ευρώ, δηλαδή συνολικά 8.057.408,3 ευρώ. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017.Με αυτές τις πληρωμές καταβάλλεται το 70% επί του συνολικού ποσού της  αποζημίωσης που αντιστοιχεί στον κάθε παραγωγό, για ζημιά στο φυτικό του κεφάλαιο, και το συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στον κάθε κτηνοτρόφο, για ζημιά στο ζωικό του κεφάλαιο.

Αποδεικνύεται λοιπόν για άλλη μια φορά ότι ο ΕΛΓΑ σε πείσμα των δύσκολων καιρών στέκεται δίπλα στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους , επιταχύνοντας την εκτίμηση των ζημιών και στηρίζοντάς τους οικονομικά ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.