Μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού Δήμου Φαρσάλων

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου και της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΕΠΤΑ Α.Ε.)», η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού του Δήμου Φαρσάλων. Ο ανάδοχος προέκυψε έπειτα από διαγωνισμό και υποβολή οικονομικών προσφορών. Το πόσο της σύμβασης ανέρχεται στα 21.229,05 € πλέον Φ.Π.Α.

Ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων και της συμμόρφωσής του με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης (ΕΣΔΕΑ) επιδιώκει μεσοπρόθεσμα να υλοποιήσει παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον οδοφωτισμό, με σημαντική περιβαλλοντική και οικονομική ωφέλεια και στη βελτίωση της ποιότητας φωτισμού αφετέρου.

Βασικοί άξονες υλοποίησης των παρεμβάσεων αυτών είναι:
• Η αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων του οδικού φωτισμού με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης (LED), σε όλη τη γεωγραφική έκταση του Δήμου Φαρσάλων.
• Η εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού του οδικού φωτισμού.
• Η ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας και της συντήρησης του συστήματος οδοφωτισμού.

Με την παρούσα σύμβαση και την Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φαρσάλων με αριθμό 222/2017 ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκπόνηση των παρακάτω μελετών :

• Μελέτη ενεργειακής καταγραφής καθώς και των αποτυπωμάτων φωτισμού σε βάση GIS, επεξεργασία στοιχείων υφιστάμενου οδοφωτισμού. Καταγραφή πινάκων διανομής ανεξάρτητων δικτύων δημοτικού φωτισμού και δικτύου οδοφωτισμού εγκατεστημένων στα δίκτυα της ΔΕΗ. Καταγραφή καταναλώσεων ανά δίκτυο.
• Μελέτη για την επιλογή βέλτιστων τεχνικά παρεμβάσεων αναβάθμισης οδοφωτισμού
• Μελέτη εκτίμησης της εξοικονομούμενης ενέργειας και μείωσης των εκπομπών.
• Μελέτη χρηματοοικονομικής ανάλυσης και χρονικού προγραμματισμού.

Ο συνολικός χρόνος για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης σύμφωνα με τα αναφερόμενα της οικείας διακήρυξης ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Πηγή: farsala.gr