Προγραμματισμός υδατικών έργων στον Δήμο Φαρσάλων σε συνάντηση με τον Φάμελλο

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, είχε εχθές συνάντηση εργασίας με τους υπολοίπους Δημάρχους του νομού Λάρισας κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης στο Δημαρχείο Κιλελέρ, η οποία συγκλήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, με σκοπό να συζητηθούν περαιτέρω οι απαιτούμενες παρεμβάσεις υλοποίησης μικρών και μεσαίων υδατικών έργων στην Θεσσαλία, ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που οργανώνει η Κυβέρνηση την ερχόμενη βδομάδα.

Πολύ σημαντικά κονδύλια, που ενδεχομένως να ξεπεράσουν και το μισό δισεκατομμύριο ευρώ φαίνεται ότι σκοπεύει να διαθέσει η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο μέσω ΕΣΠΑ, για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων υδατικών έργων στη Θεσσαλία. Ο Σωκράτης Φάμελλος απέφυγε να γίνει πολύ συγκεκριμένος, καθώς οι εξαγγελίες αναμένεται να γίνουν από τον πρωθυπουργό στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λάρισας την επόμενη εβδομάδα.

Συμφωνήθηκε να στείλουν οι Δήμοι εγγράφως στο Υπουργείο τις προτάσεις τους, προωθώντας παρεμβάσεις και έργα που εμφανίζουν ωριμότητα μελετών αλλά και να αναδείξουν τις προτάσεις τους στο Συνέδριο της Λάρισας ενώπιον του πρωθυπουργού και των συναρμοδίων υπουργών. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου του Αντιδημάρχου Δημήτρη Μπαμπανίκα, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Κιλελέρ, Θαν. Νασιακόπουλος, οι Δήμαρχοι Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης, Αγίας Αντ. Γκουντάρας, Τεμπών Κ. Κολλάτος και ο αναπλ. Δήμαρχος Λάρισας Γ. Σούλτης.

Ο Άρης Καραχάλιος ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος με την προοπτική υλοποίησης τριών μεγάλων έργων υποδομής στον Δήμο Φαρσάλων, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματισμό μικρών και μεσαίων υδατικών έργων στην Θεσσαλία, όπως αυτός παρουσιάσθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.

Πρόκειται για την κατασκευή τριών φραγμάτων και συγκεκριμένα:

1. Το φράγμα στο Κακλετζόρεμα, Δίλοφο Φαρσάλων,
2. Το φράγμα στο Λουτζακόρεμα, Ναρθάκι Φαρσάλων και
3. Το φράγμα Παλιοδερλί, Σκοπιά Φαρσάλων.

Ο Άρης Καραχάλιος χαρακτήρισε τα τρία έργα ως κορυφαία περιβαλλοντικά έργα υποδομής, που θα εμπλουτίσουν δραστικά τον καταπονημένο υδροφόρο ορίζοντα του τόπου και θα δώσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης.
Τα δύο πρώτα είναι έργα σε προχωρημένο βαθμό ωριμότητας μελετών και για αυτό εντάσσονται στα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί ενώ για το τελευταίο απαιτείται επικαιροποίηση της μελέτης και εντάσσεται στα νέα έργα.

*Φωτο αρχείου