Eurobasket 2017: Πρεμιέρα με Ισλανδία για την Εθνική

Ξεκινάει σήμερα το Ευρωμπάσκετ 2017, με την Εθνική να αντιμετωπίζει στις 16:30 στο Ελσίνκι τη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του Α΄ ομίλου, την Ισλανδία.

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο σημερινός αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος συμμετέχει σε Ευρωμπάσκετ, η πρώτη ήταν το 2015 όπου κατέλαβε την 24η θέση.

Ο προπονητής της «επίσημης αγαπημένης», Κώστας Μίσσας, θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.

Σε δηλώσεις του παραμονή της πρεμιέρας της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, υπογράμμισε την υποχρέωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να μην υποτιμά κανέναν αντίπαλο, ενώ αναφέρθηκε και στις «παγίδες» που μπορεί να κρύβει η Ισλανδία.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Μπουρούσης, σημείωσε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Θα δείξει σε τι κατάσταση είμαστε. Το μπάσκετ είναι όπως το γνωρίζουμε, δεν έχει αλλάξει, ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά. Είναι θέμα διάθεσης και όσο μπορούμε ο καθένας να μπει και να βοηθήσει για το καλό της ομάδας και της Ελλάδας. Πρέπει να είμαστε μια γροθιά γιατί η Εθνική είναι της χώρας μας. Δεν είναι ούτε του Μπουρούση, ούτε του Πρίντεζη, ούτε κανενός. Παίζουμε για όλον τον ελληνικό λαό».

Τέλος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ανέφερε: «Σίγουρα είναι δύσκολο για όλους που λείπει ο Γιάννης. Για εμένα ίσως λίγο περισσότερο επειδή είναι αδερφός μου. Όμως ό,τι έγινε, έγινε. Πλέον είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα λάβω μέρος στο Ευρωμπάσκετ. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Πλέον αρχίσαμε και βρισκόμαστε καλύτερα τώρα που είμαστε 12. Προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στο Ευρωμπάσκετ».

Tο σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ 2017:

Πέμπτη 31 Αυγούστου

Α΄ όμιλος (Ελσίνκι)

Σλοβενία-Πολωνία         13:45
Ισλανδία-ΕΛΛΑΔΑ          16:30
Γαλλία-Φινλανδία         20:00

Β΄ όμιλος (Τελ Αβίβ)

Γερμανία-Ουκρανία        15:45
Λιθουανία-Γεωργία        18:30
Ιταλία-Ισραήλ            21:30

Πηγή: ant1news.gr