Μουσική με το φεγγάρι στον Απιδανό Ποταμό

Σε ένα πολύ όμορφο χώρο και συγκεκριμένα στο Πάρκο Απιδανού στα Φάρσαλα, πραγματοποιήθηκε χθες μουσική παράσταση «ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ» την οποία οργάνωσε Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ), στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Αυγούστου 2017».

Η Μουσική Ομάδα «Χρόες» επιχειρώντας μία ουσιαστική προσέγγιση σε τραγούδια που γράψανε από κοινού ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Νίκος Γκάτσος ταξίδεψε μουσικά κάτω από το φως της παραμονής της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, όλους όσους βρέθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Η παράσταση ήταν εμπλουτισμένη με κείμενα σχετικά με τα τραγούδια και γεγονότα από την συνεργασία των δύο αυτών μυθικών Ελλήνων.

Την παρουσίαση του μουσικού προγράμματος έκανε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ κ. Δερλός μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στους καλλιτέχνες και στο τι θα παρακολουθήσουν.

Η μουσική ομάδα «Χρόες» συγκροτήθηκε στην Καρδίτσα το καλοκαίρι του 2004. Έκτοτε διατηρεί μια αισθητή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Επιδίωξή της είναι η ανάδειξη της τέχνης του λόγου και της μουσικής, δηλαδή του τραγουδιού. Το ρεπερτόριό της αποτελείται κυρίως από κομμάτια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, (παλαιότερων αλλά και σύγχρονων) ώστε να έρθει το κοινό σε επαφή με σημαντικά δείγματα – παρακαταθήκες τόσο της μουσικής, όσο και της στιχουργικής – ποιητικής γραφής. Στους πειραματισμούς της ομάδας συμπεριλαμβάνονται επίσης και κάποια κλασικά θέματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως και θέματα από την ελληνική παράδοση. Η ομάδα αποφεύγει την ευκολία και προσπαθεί να επιτύχει ένα άρτιο αισθητικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν πλήθος κόσμου και επισήμων.

Ο Πολιτιστικός Αύγουστος θα συνεχιστεί με θερινό σινεμά την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (08-09-10/08/17).