Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων (vid)

Με θρησκευτική κατάνυξη, ιεροπρέπεια και την συμμετοχή κλήρου και λαού, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 Ιουλίου, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Γεωργίου Φαρσάλων έπειτα από την έναρξη της  κατασκευής του Ιερού Ναού το έτος 1955 και την σταδιακή ολοκλήρωση του περίπου το 1959-1960, όπου ο ομώνυμος ιερός ναός παρέμενε χωρίς να έχει εγκαινιαστεί έως σήμερα. Η μητρόπολη έχει προγραμματίσει να  εγκαινιάσει όλους τους ενοριακούς ναούς οι οποίοι δεν έχουν εγκαινιαστεί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 7:30΄μ.μ., χοροστάτησε στον Εσπερινό των Εγκαινίων που τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό.

Την επομένη ημέρα, τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων και ακολούθως την πρώτη Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασμένο πλέον Ιερό Ναό. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στην ομιλία του, ευχαρίστησε από καρδιάς τον π. Γεράσιμο Καλλιώρα, Προιστάμενο του Ιερού Ναού, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τους ενορίτες του Αγίου Γεωργίου (και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου καθώς και τους συνεργάτες τους για την άψογη διεξαγωγή των Εγκαινίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον λόγο ανέφερε λέγοντας τα εξής: “στα παράλληλα καθήκοντα της εκκλησίας και στις υποχρεώσεις είναι και ο εγκαινιασμός των ενοριών που παραμένουν χωρίς εγκαίνια εδώ και πολλά χρόνια. Η τέλεση των εγκαινίων δεν είναι “πολυτέλεια” αλλά επιτακτική ανάγκη ειδικά στους ναούς που αποτελούν ενοριακοί και αποτελούν το κέντρο της εκκλησιαστικής ενορίας των πιστών, ώστε να λαμβάνουν καθημερινά την θεία χάρη”.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας κ. Χαρακόπουλος, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, ο Αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Μπαμπανίκας και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παπαγεωργίου, Γκατζόγιας, Γιαχνής και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου κ. Γρίβας καθώς και πλήθος κόσμου.

Έπειτα από τα εγκαίνια ακολούθησε τραπέζι στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη στο κατάστημα Γούσια.

Βίντεο από τα εγκαίνια

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια