Αποκτούν υπηρεσίες internet 4 χωριά του Δήμου Φαρσάλων

Όσο και να φαίνεται παράξενο ορισμένα χωριά του Δήμου Φαρσάλων ήταν αποκλεισμένα εν έτη 2017 από τις υπηρεσίες internet και πρόκειται για τις Τ.Κ.  Αγίου Γεωργίου, Κατωχωρίου, Υπέρειας και Νεράιδας, καθώς δεν υποστήριζε ανάλογες υπηρεσίες ο πάροχος στο τηλεπικοινωνιακό κέντρο της περιοχής. Ένα πρόβλημα το οποίο λύνεται μετά από σχετικό αίτημα που στάλθηκε από τον ΟΤΕ προς το Δήμο Φαρσάλων.

Η κ. Μπαλαμπάνη Διευθύντρια προγραμματισμού και ανάπτυξης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο (11/07) οτι στις αρχές Ιουνίου δέχθηκε ένα αίτημα από τον ΟΤΕ για τις τέσσερις τοπικές κοινότητες του Δήμου Φαρσάλων (Άγιο Γεώργιο, Κατωχώρι, Υπέρεια και Νεράιδα), προκειμένου να εκπληρωθούν οι τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων. Το αίτημα αφορούσε για δημοτική έκταση 8 τμ στον Άγιο Γεώργιο, 234 τ.μ. στην Νεράιδα, 8 τ.μ. στο Κατωχώρι και 246 τ.μ. στην Υπέρεια με εκμίσθωση 600 ευρώ /έτος για κάθε τοπική κοινότητα και διάρκεια 12 έτη με την δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης και στην συνέχεια επεσήμανε πως θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία από την οικονομική επιτροπή στο προσεχές διάστημα για τους ενδιαφερόμενους παρόχους.

Οι τρεις από του τέσσερις παρευρισκόμενοι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων κατά το Δημοτικό Συμβούλιο (11/07) Αγίου Γεωργίου (Γρίβας Φ.), Υπέρειας (Σκατζούρης Χ.), Νεράιδας (Αμπελακιώτης Αθ.) ένιωσαν ικανοποίηση από την συγκεκριμένη απόφαση, καθώς καλύπτει ένα πάγιο  χρόνιο αίτημα των κατοίκων και στην συνέχεια τους ενημέρωσε ο Δήμαρχος οτι το ετήσιο αντίτιμο θα καταλήγει απευθείας στην τοπική κοινότητα προς όφελος αυτής. Οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.