Με επιτυχία η γιορτή πίτας στον Σταυρό Φαρσάλων

Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Δ.Δ. Σταυρού Φαρσάλων και φέτος γιορτή πίτας που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος γυναικών Σταυρού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Από νωρίς το απόγευμα τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου άρχισαν να συγκεντρώνουν τις πίτες που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωρίου στη πλατεία «Παναγίας Δερμελιώτισσας». Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε είχε την ευκαιρία να δει την έκθεση με τις δεκάδες πίτες που κατά τη διάρκεια της βραδιάς απόλαυσε.

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου η κ. Ράνια Σίσκου πλαισιωμένη από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκανε ιστορική αναδρομή στην εκδήλωση, ευχαρίστησε τις γυναίκες που προσέφεραν τις πίτες  καθώς και του εθελοντές που δούλεψαν για την υλοποίηση της βραδιάς ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τη δημοτική αρχή για τη συνεισφορά της.

Μεταξύ άλλων η κ. Σίσκου ανέφερε: «Ο σύλλογος με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να προβάλει την πολιτιστική μας κληρονομιά καθώς η πίτα ήταν και είναι το κατεξοχήν έδεσμα της θεσσαλικής οικογένειας».

Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Ηπειρωτών και τα χορευτικά του Συλλόγου Σταυρού παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος με πλούσια δώρα

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου.

*πηγή φώτο: Κώστας Αντωνόπουλος