«πρέπει» και «μη» στην επιλογή πυτζάμας

Οι πυτζάμες είναι φαρδιά ενδύματα που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για τον ύπνο και για την άνεση. Πολλές πυτζάμες είναι unisex στο σχεδιασμό τους, επιτρέποντας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες να τις φορούν. Οι παιδικές πυτζάμες, από την άλλη πλευρά, συχνά περιέχουν καλύμματα ποδιών και λέγονται onesies επειδή πρόκειται για ένα μονοκόμματο ένδυμα. Οι πυτζάμες τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά μπορεί να διαφέρουν στο υλικό, στο μέγεθος, στο χρώμα, και στο μήκος. Διατίθενται  σε αμέτρητα σχέδια και μοτίβα. Ενώ  οι παιδικές πυτζάμες μπορεί να παρουσιάζουν δημοφιλείς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων ή ζώα, πιτζάμες για ενήλικες μπορεί να είναι απλούστερες στο σχεδιασμό τους. Ο τύπος πυτζάμας που επιλέγει ο αγοραστής συχνά βασίζεται σε παράγοντες όπως οι συνήθειες ύπνου τους ή οι προσωπικές προτιμήσεις του. Θα πρέπει επίσης να συμβαδίζουν με τις καιρικές συνθήκες, καθώς ορισμένα από τα υλικά πυτζάμας είναι καλύτερα προσαρμοσμένα για ορισμένες εποχές. Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα ζευγάρι πιτζάμες που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας, σας παραθέτουμε 8 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναζητήσετε και να αγοράσετε τις κατάλληλες για εσάς πυτζάμες τόσο σε φυσικά καταστήματα, όσο και στο διαδίκτυο.

1. Επιβεβαιώστε το μέγεθος

Κατά την αγορά πυτζάμας, οι αγοραστές πρέπει να ερευνούν διεξοδικά το μέγεθος. Το μέγεθος μπορεί να ποικίλει μεταξύ των εμπορικών σημάτων, έτσι πολλοί σχεδιαστές προσφέρουν διαγράμματα μεγέθους που επιτρέπουν στους  πελάτες να συσχετιστούν συγκεκριμένα μεγέθη πυτζάμας με συγκεκριμένες μετρήσεις του σώματος. Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι αγοραστές θα πρέπει πάντα να αγοράζουν ένα μεγαλύτερο μέγεθος και όχι μικρότερο.

2. Σκεφτείτε την αγορά μεταχειρισμένων πυτζαμών

Επειδή οι πυτζάμες συνήθως δεν φοριούνται έξω από  το σπίτι, οι μεταχειρισμένες πυτζάμες μπορούν συχνά να βρεθούν σε άψογη κατάσταση. Εάν εξετάζετε το ενδεχόμενο αγοράς μεταχειρισμένων πυτζαμών ,θα πρέπει να ρωτήσετε σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των ρούχων, τα οποία σκοπεύετε να αγοράσετε. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο του υφάσματος για λεκέδες και δυσχρωμίες που μπορούν να σχηματιστούν με  την πάροδο του χρόνου. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λεκέδες ή σκισίματα που δεν γίνεται να επισκευαστούν. Θα πρέπει επίσης πάντοτε να επισημαίνεται ότι τα χρησιμοποιημένα ενδύματα θα πρέπει να καθαρίζονται πριν φορεθούν.

3. Δοκιμάστε παρόμοιες πυτζάμες

Οι αγοραστές θα πρέπει να  επισκέπτονται κάποιο τοπικό κατάστημα πριν να αγοράσουν ένα ζευγάρι πυτζάμες. Μπορεί να είναι ωφέλιμο να δοκιμάσετε μερικά ζευγάρια από ειδικούς σχεδιαστές ή μάρκες που σας ενδιαφέρουν  ώστε να δείτε αν σας αρέσει το σχέδιο και πώς σας είναι το μέγεθος. Αν σας ενδιαφέρει η αγορά κάποιου συγκεκριμένου ζευγαριού, μπορείτε να κρατήσετε τις πληροφορίες ,όπως το όνομα και τον κατασκευαστή και να κάνετε μία έρευνα στο διαδίκτυο για να δείτε αν κάποιο παρόμοιο ζευγάρι μπορεί να βρεθεί με λιγότερα χρήματα από ότι στο φυσικό κατάστημα.

4. Σκεφτείτε το υλικό της πυτζάμας

Επειδή  οι πυτζάμες είναι περισσότερο πιθανό να χρησιμοποιηθούν ως νυχτικά, οι αγοραστές θα πρέπει να επιλέγουν ένα υλικό με βάση την άνεση. Τα πιο δημοφιλή υλικά πυτζάμας περιλαμβάνουν το μετάξι, το βαμβάκι, και τη φανέλα.. Άλλα υλικά για πυτζάμες μπορεί να περιλαμβάνουν το μαλλί ή το fleece, παρόλο που αυτά τα είδη των υφασμάτων είναι  πολύ ζεστά και μπορεί να προκαλέσουν  ερεθισμό του δέρματος ή ενόχληση σε ορισμένους ανθρώπους.

5. Σκεφτείτε τη φροντίδα

Όταν αγοράζετε ένα ζευγάρι πυτζάμες, οι αγοραστές θα πρέπει να εξετάσουν την προτιμώμενη μέθοδος  φροντίδας τους. Ενώ κάποιες  πυτζάμες πλένονται στο πλυντήριο, άλλες μπορεί να χρειάζονται ειδική φροντίδα, όπως το πλύσιμο στο χέρι ή το στεγνό καθάρισμα.

6. Μην αγνοείτε την άνεση

Παρά το γεγονός ότι  οι τιμές ευκαιρίας στις  πιτζάμες μπορεί να τις κάνουν δελεαστικές , λόγω του χαμηλού κόστους τους, αλλά οι αγοραστές θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι δεν διακυβεύεται η άνεση για την τιμή. Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι σημαντικός και μπορεί να ορίσει τη διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας. Εξαιτίας αυτού, είναι επιτακτικό να επενδύσετε σε ένα άνετο ζευγάρι πιτζάμες που είναι ευνοϊκό για το περιβάλλον ύπνου σας. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι  φαρδιές πιτζάμες παρέχουν την καλύτερη άνεση, για παράδειγμα. Οι πιτζάμες μπορεί επίσης να διαθέτουν κουμπιά, ή ελαστικά σε διαφορετικά σημεία του ενδύματος. Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορεί επίσης να επηρεάσουν το επίπεδο άνεσης του νυχτικού.

7. Μην μπερδεύετε την μόδα με την λειτουργικότητα

Οι πυτζάμες προορίζονται να φορεθούν σαν νυχτικά, αλά υπάρχουν πολλά στιλ που ταιριάζουν σε αυτή την κατηγορία. Οι πυτζάμες σε στιλ εσωρούχων είναι κατασκευασμένες με γνώμονα την μόδα και μπορεί να μην είναι τόσο άνετες. Αν ψάχνετε άνετες  πιτζάμες, ίσως θα πρέπει να παραβλέψετε παράγοντες όπως η μόδα. Ακόμα, πολλοί κατασκευαστές πωλούν πυτζάμες σαν ξεχωριστά κομμάτια και δίνουν στους αγοραστές την επιλογή να επιλέξουν διαφορετικό πάνω και κάτω κομμάτι ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό στιλ. Είναι αποδεκτό να φοράτε διαφορετικά κομμάτια σαν σετ , αρκεί αν μην επηρεάζεται η άνεσή σας.

8. Μην αγνοείτε τις συνήθειες ύπνου σας

Όταν αγοράζετε πιτζάμες, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι λαμβάνετε υπόψη τις συνήθειες ύπνου σας. Ενώ μερικοί προτιμούν να κοιμούνται σε ένα δροσερό δωμάτιο, άλλοι προτιμούν ένα θερμότερο περιβάλλον ύπνου. Η δική σας ιδανική θερμοκρασία θα πρέπει να είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας κατά τον προσδιορισμό μήκους μεταξύ μακρυμάνικης και κοντομάνικης πυτζάμας.

Πηγή αρθρογραφίας: εσώρουχα permiadonna