“Έσπασε” στην Αμυγδαλέα το αήττητο…

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της “μεγάλης” κατηγορίας δέχθηκε στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής,  ο πρωτοπόρος και κυπελλούχος Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος ηττήθηκε με σκορ 2 – 0 στην έδρα της Αμυγδαλέας.

Έτσι οι “Μυρμιδόνες” παρέμειναν στην πρώτη θέση με 58 βαθμούς όμως ο δεύτερος Δωτιέας μείωσε στο -7 την διαφορά του από την κορυφή.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ--2

Ο Αχιλλέας είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να πετύχει το γρήγορο τέρμα, όμως αρχικά το σουτ του Ρέψη στο 20′ πέρασε άουτ, ενώ εν συνεχεία την κεφαλιά του Παλάσκα στο 25′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα σταμάτησαν οι αμυντικοί του Αετού πάνω στην γραμμή.

Στο 30′ είχαμε και μια αμφισβητούμενη φάση όταν ο Νεμπεγλέρας βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή, έπειτα από τράβηγμα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει “παίζεται”.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ-

 

Στο 35′ ο Κουμπούρας εκτέλεσε το φάουλ, όμως ο Κωνσταντίνου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Πίρε και τον Υφαντή όμως το 0 – 0 παρέμεινε μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν την πίεσή τους και στο 55′ έχασαν ακόμη μια ευκαιρία όταν το σουτ του Νεμπεγλέρα πέρασε μόλις άουτ.

Στην συνέχεια η κούραση από την υπερπροσπάθεια του τελικού της Πέμπτης έκανε την εμφάνισή της όμως οι “Μυρμιδόνες” συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ--4

Στο 83′ όμως και έπειτα από λάθος συνεννόηση ανάμεσα στον Ντάλλα και τον Οικονόμου ο Πίρε μπήκε, “σφήνα”, και με προβολή πέτυχε το 1 – 0.

Ο Αχιλλέας στα εναπομείναντα λεπτά “κυνήγησε” την ισοφάριση, όμως οι γηπεδούχοι στο 90′ “κλείδωσαν” την νίκη όταν ο Αντωνόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον χώρο του κέντρου έκανε το πρώτο σουτ το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Ντάλας και στην επαναφορά ο Σάρα με σουτ πέτυχε το τελικό 2-0.

Οι Συνθέσεις

Αετός Αμυγδαλέας (Γιώργος Λιάπης): Κωνσταντίνου, Κορλός (62′ Χατζηϊωαννίδης), Ευαγγελούλης, Πολύζος, Πρίφτης, Αντωνόπουλος, Καρβούνης (77′ Σάρα), Υφαντής, Δημητρέλης (67′ Κουρούκας), Πίρε, Ανδριανόπουλος.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Ντάλλας, Περήφανος, Κακαζούκης, Κουμπούρας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Παλάσκας, Κοντοβάς (55′ Νάστας), Μανιώτης, Ρέψης (85′ Βούλγαρης), Λόλας (73′ Πετράκης).