Χόρεψαν οι Ντόπιοι των Φαρσάλων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Φαρσάλων πραγματοποίησε χοροεσπερίδα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου καθώς και πολλοί εκπρόσωποι διαφόρων σωματείων της περιοχής. Οι παρευρισκόμενοι ανταμείφθηκαν με ένα όμορφο γλέντι, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης το χορευτικό του Συλλόγου χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας, από τη δημοτική ορχήστρα της οποίας τα περισσότερα μέλη κατάγονται από την περιοχής μας.

ΝΤΟΠΙΟΙ

Κατά την διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκε ο συμπατριώτης μας ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος κατόπιν επιθυμίας των του ΔΣ καθώς όπως υποστηρίζουν οι  πολιτιστικοί σύλλογοι δεν διατηρούν απλώς την παράδοση συμβάλλουν στην πολιτιστική πρόοδο του τόπου τους προβάλλοντας μεταξύ άλλων άτομα-πρότυπα για τους νέους της περιοχής τους.

Η προσέλευση των φίλων και μελών στο χορό του Συλλόγου ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» και το ΔΣ τους ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Τέλος, παρουσιάστηκαν  δέκα φορεσιές γυναικείες της περιοχής των Φαρσάλων (γκατζανάδικη φορεσιά Φαρσάλων), πιστά αντίγραφα της αυθεντικής φορεσιάς και αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης έρευνας στην οποία συμμετείχαν πολλά από τα μέλη του συλλόγου και άλλοι ειδήμονες.

ΝΤΟΠΙΟΙ

Οι φορεσιές αποτελούν στολίδι για το σύλλογο, τη χορευτική ομάδα αλλά και την περιοχή μας και τιμή για τα μέλη του συλλόγου τα οποία με τη συνδρομή τους στήριξαν εξ’ ολοκλήρου την αναπαραγωγή των φορεσιών.

ΝΤΟΠΙΟΙ