ΜΟΔΑ είναι…. Θα γυρίσει!!!!

Στην αρχή της Νέας Σχολικής Χρονιάς οι γονείς προβληματίζονται για αμέτρητα θέματα! Ένα από αυτά είναι και η Ξενόγλωσση Εκπαίδευση των παιδιών τους!

Στην χώρα μας, και ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο προωθείται η ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ, ανθεί εδώ και μερικά χρόνια η ΜΟΔΑ των ιδιαιτέρων μαθημάτων σε σπίτια, υπόγεια πατρικών κλπ…κλπ!!!!! Οι κύριες δικαιολογίες των γονέων που καταλήγουν σε αυτού του είδους τα μαθήματα προκειμένου τα παιδιά τους να μάθουν μία Ξένη Γλώσσα είναι:

  • Λίγα χρήματα
  • Δεν χρειάζεται να πηγαινοφέρνουν το παιδί
  • Έχουν τον έλεγχο (του παιδιού…και της δασκάλας εννοείται!)
  • Ελεύθερος χρόνος για καφέ και ψώνια γιατί ααααν εμπιστεύονται την κοπελίτσα δεν έχουν θέμα να την αφήσουν σπίτι μόνη με τον μικρό/ή!
  • Αλήθεια….έχουν αναρωτηθεί ποτέ οι γονείς

τι σκέφτεται το παιδί τους για το ιδιαίτερο?

  1. Τα λάθη μου μπορεί να μην τα καταλάβω εγώ και αν είμαι πολύ τυχερός δεν θα τα καταλάβει ούτε η δασκάλα μου ( Μπορεί να μην πάρω κάποιο πιστοποιητικό, αλλά τι πειράζει; Αφού όλοι έχουμε περάσει πολύ ωραία…)
  2. Δεν γράφω διαγωνίσματα… ( Αφού ξέρω ότι είμαι ο καλύτερος, χρειάζεται να το αποδείξω κιόλας;)
  3. Κάνω μαθήματα όποτε θέλω και άμα θέλω… (Μπορεί να μην έχω διάθεση βρε αδερφέ!)
  4. Κάνω μόνο μια-δυο φορές την εβδομάδα… (Εγώ ξέρω καλύτερα πόση ύλη πρέπει να βγάλω…)
  5. Α! Ξέχασα να σου πω! Θα περάσω και τάξη! ΝΑΙ! ΝΑΙ!!! (Απορώ γιατί πηγαίνουμε τόσα χρόνια στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο να μάθουμε τη δική μας Γλώσσα…)
  6. Δεν ανταγωνίζομαι! Δεν επικοινωνώ! Είμαι ασφαλής και δεν κουράζομαι ούτε εγώ , ούτε η μαμά μου αφού όλα τα κάνει η δασκάλα! ΣΟΥΠΕΡ!
  7. Δεν φεύγω από την κουζίνα ή το σαλόνι μου….. ( Αχ! Τι ωραίος χώρος για μάθημα…)
  8. Και πόσο τυχερός αισθάνομαι που όταν έρθει η ώρα να δώσω το πρώτο επίσημο πτυχίο μου δεν θα μπορώ αφού θα ζητήσουν από τη δασκάλα μου επαγγελματικό Α.Φ.Μ. και αυτή δεν θα έχει!!!
  9. Και το καλύτερο απ’όλα… είναι ΠΑΜΦΘΗΝΟ… αφού η δασκάλα μου , έχει δεν έχει πτυχίο, δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει Εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΗ κλπ.

ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΌΛΑ ΑΥΤΑ;;;

( πηγή: 7+2 λόγοι να προτιμήσετε το ιδιαίτερο Palso Ν. Αρκαδίας)

Έχουν αναρωτηθεί οι γονείς:

  • γιατί η Διδασκαλία σε Οργανωμένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υπερέχει αυτής του ιδιαίτερου;;;

Τάξη= ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο τμήμα οι μαθητές ανταλλάσσουν απόψεις μεταξύ τους, κάτι που βοηθάει όχι μόνο στην εξάσκηση της Ξένης Γλώσσας αλλά και στην περαιτέρω κοινωνικοποίηση του παιδιού!

Τάξη= ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν ως σύνολο αναπτύσσοντας την ευγενή άμιλλα και τη συντροφικότητα, εφόδια απαραίτητα για το ΜΕΛΛΟΝ τους!

Τάξη= ΕΜΠΕΙΡΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Με ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τους γονείς, καθηγητές (κάτοχοι Πανεπιστημιακών Τίτλων) δουλεύουν ακολουθώντας με συνέπεια οργανωμένα προγράμματα σπουδών, εφαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε ομάδας!

Τάξη= ΤΕΛΕΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Τα Οργανωμένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών παρέχουν στους μαθητές κάθε ευκαιρία ώστε η μάθηση να μετατραπεί σε μια Ευχάριστη Εμπειρία αξιοποιώντας την κλίση των παιδιών προς τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ!!!!

Αγαπητοί Γονείς,

Πριν “πέσετε θύματα” μιας κακόγουστης ΜΟΔΑΣ αναρωτηθείτε τι πραγματικά θέλετε για το παιδί σας!

Το “φθηνό” και το βολικό μπορεί να φαντάζει η ιδανική λύση για εσάς, είναι όμως ο σωστός δρόμος που οδηγεί στην ολοκληρωμένη Ξενόγλωσση Εκπαίδευση;

Σκεφθείτε!

Αναρωτηθείτε!

Προβληματιστείτε!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ Οργανωμένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών!

Μην επιτρέψετε η παιδεία και το μέλλον των παιδιών σας να επηρεαστεί αρνητικά από μια ΜΟΔΑ της εποχής μας!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Με εκτίμηση,

ΆΝΝΥ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ

Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Άννυ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ

Μαρία ΊΦΟΥ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Άννυ Τουτουντζή

- Η Άννυ Τουτουντζή είναι καθηγήτρια Αγγλικών.Αποφοίτησε το 2005 από το Anglia Ruskin Univesity/ CAMBRIDGE(BA Honours English Language Studies) και έχει ειδίκευση στη Διγλωσσία και Ειδική Αγωγή. Από τον Σεπτέμβριο του 2005 διδάσκει στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Α.ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ- Μ.ΊΦΟΥ (Πατρόκλου 12/ Καραϊσκάκη 17) με την εργασιακή της πείρα να εμπλουτίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες στα καλύτερα Summer Schools του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων με θέματα όπως η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας σε παιδιά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής ηλικίας, η χρήση της Τεχνολογίας στη διδασκαλία Ξένων Γλωσσών, η προετοιμασία των μαθητών για την απόκτηση πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας (αναγνωρισμένα σε Ελλάδα και Εξωτερικό).