Keep calm and follow your dreams – Συνέντευξη του Αρχηγού!

Όταν κάτι το αγαπάς σε βαθμό που θα θυσιαστείς και θα δοθείς ολοκληρωτικά σε αυτό τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεν το πετύχεις.

Αυτό ακριβώς ισχύει στην περίπτωση του Γιώργου Αναγνωστόπουλου και του μπάσκετ.

Ο αρχηγός του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων παραχώρησε στο ifarsala.gr μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει δώσει στην καριέρα του καθώς θέλει ο κόσμος να τον θυμάται για τα επιτεύγματά του στο παρκέ και όχι για τις δηλώσεις και τα λόγια του.

ΑΝΑΓΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (2)

Ας του δώσουμε την «μπάλα» λοιπόν και ας τον αφήσουμε να κάνει «παιχνίδι».

«Ποια πιστεύεις ότι είναι τα στοιχεία που κάνουν έναν αθλητή πετυχημένο και με διάρκεια;»

Για να ασχοληθεί κάποιος με ένα άθλημα και να φτάσει ψηλά σε αυτό παίζουν πολλοί παράγοντες τον ρόλο τους.

Αρχικά πρέπει να υπάρχει το ταλέντο ώστε να υπάρχει το πρώτο «βήμα» και πάνω σε αυτό να «χτίσεις».

Έπειτα σημαντικό ρόλο παίζει η προπόνηση, η αφοσίωση στο ακέραιο πάνω στο άθλημα που θα επιλέξει, όλη η καθημερινότητά πρέπει να περιστρέφεται γύρω από αυτό.

Ο επαγγελματισμός απαιτεί θυσίες υπομονή και επιμονή ώστε να πετύχεις τον στόχο σου.

Αυτός είναι ο ένας παράγοντας που αφορά τον αθλητή και μόνο.

Από εκεί και πέρα σημαντικό ρόλο παίζει το ποίος προπονητής θα σε αναλάβει στα πρώτα σου βήματα, το να μην έχεις τραυματισμούς κ.λ.π.

«Στην δική σου ζωή και καρδιά πως πήρε θέση το μπάσκετ;»

Από μικρός ασχολούμουν με τον αθλητισμό, το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκα ήταν το ποδόσφαιρο όπως και τα περισσότερα παιδιά, όμως λόγω ύψους αποφάσισα να ασχοληθώ με το μπάσκετ.

Ξεκίνησα από τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων και ήμουν από τους «τυχερούς» καθώς στα πρώτα μου «βήματα» είχα και τον Δημήτρη Αντωνόπουλο έναν προπονητή ό οποίος με πίστεψε και με βοήθησε πάρα πολύ.

Από εκεί και πέρα όλα έγιναν αστραπιαία, με το που τελείωσα το σχολείο ήρθε η πρόταση από τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης (σ.σ ομάδα που αγωνιζόταν στην Α2) και εκεί «κλείδωσε» μέσα μου η απόφαση να ασχοληθώ με το μπάσκετ.

«Στον Γυμναστικό εκτός από παίκτης της ομάδος είσαι και προπονητής των Ακαδημιών της. Πιστεύεις ότι υπάρχει μέλλον και ταλέντο στην Επαρχία Φαρσάλων στο κομμάτι μπάσκετ;»

Πιστεύω ότι σε όλη την Θεσσαλία γενικά υπάρχει ταλέντο στο μπάσκετ, άλλωστε πολλοί μπασκετμπολίστες από την περιοχή της Θεσσαλίας έχουν κάνει τεράστιες καριέρες.

Το ζήτημα είναι να υπάρξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι με τις σωστές γνώσεις στις θέσεις που πρέπει ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν με τον σωστό τρόπο και τα νέα παιδία τα οποία είναι και το μέλλον όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και γενικά στην ζωή.

«Πλέον ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι εξωτερικοί «πειρασμοί» είναι πολύ περισσότεροι από παλαιοτέρα. Κατά πόσο πιστεύεις ότι επηρεάζει αυτό τα νέα παιδία στο κομμάτι του αθλητισμού;»

Όταν ένα παιδί θέλει να ασχοληθεί πραγματικά με τον αθλητισμό και να δουλέψει, πλέον μπορεί να μάθει και να δει πράγματα τα οποία τις παλαιότερες εποχές φάνταζαν απίστευτα.

Πλέον τα παιδιά που αγαπάνε τον αθλητισμό είναι από μικρή ηλικία αφοσιωμένα και απόλυτα συγκεντρωμένα σε αυτό το οποίο κάνουν και ξέρουν τι θέλουν.

«Η φετινή σεζόν σε βρίσκει έπειτα από πολλά χρόνια και πάλι στα πάτρια εδάφη και τον Γυμναστικό. Πως βλέπεις την κατάσταση και τι περιμένεις για την συνεχεία;»

Έπειτα από πολλά χρόνια πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην ομάδα από την οποία ξεκίνησα αυτό το «ταξίδι».

Σε αυτή μου την απόφαση καταλυτικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι γνωρίζω πολύ καλά την αγάπη και το μεράκι  για το άθλημα που έχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται πλέον με τον Γυμναστικό.

Έτσι αποφάσισα και εγώ να βοηθήσω από την πλευρά μου όπου και όπως μπορώ.

Άλλωστε το μεγάλο «στοίχημα» του Συλλόγου είναι να υπάρχει ένας «κορμός» από αθλητές της περιοχής που θα μπορέσουν να συνεχίσουν και ενδεχομένως να ανεβάσουν το επίπεδο.

Αυτό που προσπαθούμε από την αρχή της προετοιμασίας στην ομάδα είναι να βοηθήσουμε τα νέα παιδία και αυτά που τώρα βρίσκονται στην αντρική ομάδα αλλά και τα παιδία των Ακαδημιών ώστε να μπορέσουν να μάθουν με τον σωστό τρόπο κάποια πράγματα πάνω στο μπάσκετ και να έχουν τις σωστές βάσεις και υποδομές., αλλά και να τους καθοδηγήσουμε στο να αποκτήσουν την σωστή νοοτροπία αλλά και την αγάπη που πρέπει να έχουν για αυτό το άθλημα.

ΓΣΦ-ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ-0075

Το καλό είναι ότι τα νέα παιδιά ακούν δουλεύουν και προσπαθούν και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα όλους μας, καθώς βλέπουμε ότι η προσπάθειά μας «καρποφορεί».

«Ο κόσμος των Φαρσάλων ανταποκρίνεται στην ομάδα και βρίσκεται συνεχώς δίπλα της. Ποιες είναι οι δικές σου εντυπώσεις;»

Ο κόσμος μας δίνει δύναμη και στήριξη και αυτό είναι κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους.

ΓΣΦ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΑΓΩΝΑΣ ΚΕΡΚΙΔΑ-0124

Αποκορύφωμα της φετινής σεζόν έως τώρα ήταν το Final Four που διεξήχθη στον Βόλο και το πόσο πολύ μας βοήθησε ο κόσμος ώστε να κατακτήσουμε το Κύπελλο (σ.σ το φετινό Κύπελλο ήταν το πρώτο που κατέκτησε ο Γυμναστικός).

ΓΣΦ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-0131

Δυστυχώς όμως ο κόσμος ελέω κάποιον επεισοδίων που έγιναν από την πλευρά των οπαδών της Νίκης δεν χάρηκε όπως θα έπρεπε την κατάκτηση του Κυπελλου.

Εμείς καλούμε όλο τον κόσμο της ομάδος στο παιχνίδι του Σαββάτου να έρθει και να γιορτάσει μαζί μας.

Ο στόχος της κατάκτησης του Κυπέλλου επετεύχθη και η ομάδα συνεχίζει αήττητη και πρώτη και στο Πρωτάθλημα. Ποίο είναι το «μυστικό» της επιτυχίας σας;

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, ότι έχουμε πετύχει έως τώρα είναι απόρροια μιας δουλειάς που ξεκίνησε από τις 25 Αυγούστου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

ΓΣΦ-ΔΑΝΑΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (1 of 1)-10

Δουλεία και δική μας αλλά και του τεχνικού τιμ και της Διοίκησης που σε οτιδήποτε χρειαστούμε είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η επαγγελματική δουλειά που γίνεται από όλους πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τέλους της σεζόν ώστε να μπορέσουμε να «χτίσουμε» τις βάσεις για κάτι καλό και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και δυνατοί σε όποια Κατηγορία και αν βρισκόμαστε.

ΑΝΑΓΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (3)

Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω ότι αγώνα με τον αγώνα θα παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Το ζητούμενο είναι να μην επαναπαυθούμε καθώς δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα και από κανέναν.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων για την συνέντευξη στο ifarsala.gr του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!!!

Συνέντευξη: Άλκης Σούρλας

Φωτογραφίες: Γιώργος Γκαντέλος