Έχασε το ντέρμπι στην παράταση…

Σε ένα ντέρμπι με πολλές εναλλαγές σκορ και συναισθημάτων με δυνατές άμυνες πολλά λάθη εκατέρωθεν απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι όποιος από τους Αθλητικό και Μύτικα κέρδιζε θα «κλείδωνε» την υπόθεση παραμονή, ο Αθλητικός Σύλλογος Φαρσάλων γνώρισε την ήττα με σκορ 65 – 71 και πλέον πάει να παίξει τα… «ρέστα» του για την εξασφάλιση της παραμονής δίχως να «μπλεχτεί» στην διαδικασία των μπαράζ στην έδρα της Μεταμόρφωσης την ερχόμενη εβδομάδα.

ΑΣΦ - ΜΥΤΙΚΑΣ-

Στα της αναμέτρησης στο πρώτο δεκάλεπτο τα λάθη εκατέρωθεν και η αστοχία είχαν «πρωταγωνιστικό» ρόλο και η λήξη του βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με το «φτωχό» 8 – 8.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τώρα οι δυο ομάδες έβρισκαν πιο εύκολα στόχο και ο Αθλητικός κατάφερε να περάσει μπροστά με 16 – 13 στα μέσα της περιόδου, και με 18 – 15 τρία λεπτά πριν την λήξη.

Ο Μύτικας κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά με σκορ 18 – 19, ενώ 2’ πριν την λήξη πέρασε μπροστά με 4 πόντους (19 – 23).

Οι «κίτρινοι» με δικό τους σερί 5 – 0 πήγαν στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 24 – 23.
Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 5 – 1 πέρασαν μπροστά με 29 – 25, όμως η «απάντηση» του Μύτικα ήταν άμεση και με δικό του μίνι σερί κατάφερε να προηγηθεί με 31 – 34.

Ο Αθλητικός κατάφερε να περάσει εκ νέου μπροστά με 36 – 34 και παίζοντας απόλυτα συγκεντρωμένα σε άμυνα και επίθεση η λήξη του δεκαλέπτου τον βρήκε μπροστά με έξι πόντους (45 – 39).
Στην τελευταία περίοδο ένα επιθετικό «μπλάκ άουτ» των «κίτρινων» έδωσε στον Μύτικα την ευκαιρία να τρέξει σερί 0 – 12 και να περάσει μπροστά με 6 πόντους (46 – 51).

Ο Αθλητικός κατάφερε να «συνέλθει» και 1’ πριν την λήξη μείωσε στους τρείς (51 – 54).
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά με πέντε (51 – 56), όμως οι «κίτρινοι» δεν παρέδωσαν τα «όπλα» και λίγο πριν την λήξη μείωσαν εκ νέου στους τρεις πόντους (55 – 58)..

ΑΣΦ - ΜΥΤΙΚΑΣ--3

Ο Μύτικας έκανε λάθος στην επαναφορά, όμως έκανε γρήγορο φάουλ πάνω στον Χρήστο Μανετζή, αυτός αστόχησε στις βολές και στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε έπειτα από το πρώτο επιθετικό ριμπάουντ των γηπεδούχων, όμως ο Δημητράκοπουλος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ εκ νέου η μπάλα κατέληξε στον Αντώνη Μανετζή και αυτός με τρίποντο ακριβώς στην λήξη του χρόνου έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.
Εκεί ο Μύτικας όντας με περισσότερο «καθαρό μυαλό» και πιο ψύχραιμος στην «ρουλέτα» των βολών, κατάφερε να πάρει την νίκη με σκορ 65 – 71.

ΑΣΦ - ΜΥΤΙΚΑΣ--2

Πρώτος σκόρερ του Αθλητικού ήταν ο Δημητρακόπουλος με 24 πόντους, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Γκουντόπουλος με 16 και Χρήστος Μανετζής με 11 πόντους.

Τα Δεκάλεπτα: 8 – 8, 24 – 23, 45 – 39, 58 – 58, παράταση 65 – 71.

Η Σύνθεση: Αθλητικός Σύλλογος Φαρσάλων (Αντ. Μανετζής, Γκουντόπουλος): Δημητρακόπουλος 24, Γκουντόπουλος 16, Χρ. Μανετζής 11, Αντ. Μανετζής 5, Ρούμπας 4, Ζαχαρής 3, Ζάγκας 2, Μάρκος, Πετρόπουλος, Θεοχάρης.