Σταδιακή βελτίωση την Τρίτη

Την Τρίτη στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικά  5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα δυτικά και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική  Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερρά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 22/02/2017

Την Τετάρτη  αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα Ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.