Συνταγή για μπρουσκέτες με ψητές ελιές

Μία καθόλου απαιτητική συνταγή, ιδανική και για αρχάριους, που θα συνοδέψει μοναδικά το παγωμένο σου κρασί. Εντυπωσίασε τους φίλους σου… στο Πι & Φι!

Υλικά

  • 400 γρ. μαύρες ελιές Καλαμών
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. βαλσαμικό ξύδι
  • 4 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1 κ.γ. κεδροκούκουτσα
  • Κατσικίσιο τυρί
  • Ψωμί

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψάκι μικρό και βαθύ που να τις χωράει σε μια στρώση ή σε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε ελαφρά με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι το ξύδι να έχει μειωθεί λίγο. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη νόστιμη σάλτσα. Αφαιρούμε τα κεδροκούκουτσα και κρατάμε τις ελιές σε ένα μπολ σκεπασμένες με τη σάλτσα τους. Σερβίρουμε σε φέτες ψωμί, που θα έχουμε φρυγανίσει, με κατσικίσιο τυρί.

Πηγή: akispetretzikis.com