Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Ολύμπου 1, Πλατεία Λαού), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «ΤΕΜΠΗ: ΚΑΤΗΓΟΡΩ – Από την Τραγωδία στη Λύτρωση» των Λουκά Θ. Αποστολίδη και Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιωλκός.
Μέσα από το βιβλίο, ο δικηγόρος των οικογενειών Λουκάς Θ. Αποστολίδης αναζητά τη διαδρομή των ευθυνών και την ανάγκη για λογοδοσία βάσει νομικών κειμένων και πρωτογενών τεκμηρίων. Παράλληλα, η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Ελισάβετ Μπαρμπαλιού προσεγγίζει τη διάσταση του συλλογικού τραύματος, το πένθος και το βαθύ ρήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς.
Στην εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος, θα συμμετάσχουν οι συγγραφείς, η δημοσιογράφος Ι. Μάνδρου, καθώς και συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας (Π. Ασλανίδης, Δ. Γεωργιάδης, Ν. Πλακιάς, Α. Λάτα, Μ. Θεοδωρή, Χ. Χλωρού και Γ. Κουτσόπουλος).
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφων Τσάτσαρος και ο εκδότης Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης.


