Στην πορεία των έργων αποκατάστασης μετά την κακοκαιρία Daniel, αλλά και στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι παρεμβάσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Φαρσάλων και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Μάκης Εσκίογλου, με αφορμή την ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στην Τσαγκαράδα και την παρουσίαση των τελευταίων δεδομένων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστο Δήμα.
Με ανάρτησή του, ο κ. Εσκίογλου στέκεται ιδιαίτερα στα στοιχεία που αφορούν την περιοχή των Φαρσάλων, υπογραμμίζοντας ότι η αποκατάσταση των ζημιών δεν μπορεί να εξαντληθεί στην επιστροφή των υποδομών στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν από τη θεομηνία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, στην εργολαβία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα Φάρσαλα, τον Αλμυρό και τους Σοφάδες, η πρόοδος των εργασιών βρίσκεται στο 51,19%, με 69 από τα συνολικά 146 σημεία να έχουν περαιωθεί.
«Η Θεσσαλία έχει ανάγκη από έργα που προχωρούν, ολοκληρώνονται και δημιουργούν πραγματικές συνθήκες ασφάλειας για τις τοπικές μας κοινωνίες», επισημαίνει ο δήμαρχος Φαρσάλων, σημειώνοντας ότι τρία χρόνια μετά τις καταστροφές είναι πλέον η ώρα να αποτιμηθεί τι έχει γίνει, αλλά και τι απομένει.
Ο κ. Εσκίογλου χαρακτηρίζει σημαντική τη δέσμευση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης θα υλοποιηθεί στο σύνολό του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι για την Αυτοδιοίκηση παραμένει κρίσιμο ζήτημα η ταχύτητα με την οποία θα προχωρήσουν τα έργα.
«Υπάρχει πρόοδος, όμως υπάρχουν ακόμη ανάγκες και ανοιχτές πληγές. Για εμάς στην Αυτοδιοίκηση το ζητούμενο είναι οι ρυθμοί να επιταχυνθούν και κάθε έργο που έχει συμφωνηθεί να φτάσει μέχρι το τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει και στην ανθεκτικότητα των νέων υποδομών, επισημαίνοντας πως ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας δεν πρέπει να περιοριστεί σε απλές αποκαταστάσεις.
«Η αποκατάσταση από τον Daniel δεν μπορεί να περιοριστεί στην επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση. Οι υποδομές μας πρέπει να γίνουν ισχυρότερες και πιο ανθεκτικές απέναντι στα ακραία φαινόμενα», σημειώνει.
Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο δήμαρχος Φαρσάλων και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας στέλνει μήνυμα συνέχισης της διεκδίκησης για την περιοχή: «Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να διεκδικούμε, να συνεργαζόμαστε και να πιέζουμε για όσα χρειάζεται ο Δήμος Φαρσάλων και συνολικά η Θεσσαλία».

