Εντυπωσιακή και απότομη μεταβολή παρουσίασε το σκηνικό του καιρού στο Δήμο Φαρσάλων τις τελευταίες ημέρες, με τον υδράργυρο να καταγράφει θεαματική πτώση και τις καιρικές συνθήκες να παραπέμπουν πλέον σε προχωρημένο φθινόπωρο.
Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα Φάρσαλα, σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, η ελάχιστη θερμοκρασία υποχώρησε νωρίς το πρωί στους 10,7°C (καταγράφηκε στις 07:30), επιβεβαιώνοντας τη σταθερή τάση ψύχρανσης της ατμόσφαιρας.
Η μεταβολή αυτή αποτυπώνει τη ραγδαία αλλαγή του καιρού μέσα στον ίδιο μήνα, καθώς το θερμόμετρο έχει απολέσει πάνω από 20 με 25 βαθμούς Κελσίου σε σύγκριση με τις μέγιστες τιμές του πρώτου δεκαπενθημέρου.
Η πορεία του μήνα
Η εξέλιξη των θερμοκρασιακών δεικτών στα Φάρσαλα κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου (και ενώ απομένουν δυο ημέρες ακόμη για να βγει ο μήνας) κινήθηκε σε τρεις διακριτές φάσεις όπως καταγράφει το ifarsala.gr:
1 έως 14 Σεπτεμβρίου: Επικράτησε αμιγώς καλοκαιρινό μοτίβο, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να κινούνται καθημερινά μεταξύ 32°C και 38,6°C, ενώ οι ελάχιστες δεν έπεφταν κάτω από τους 15°C με 20°C. Στις 6 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε και η απόλυτη μέγιστη τιμή του μήνα, αγγίζοντας τους 38,6°C.
15 έως 21 Σεπτεμβρίου: Σημειώθηκε μια πρώτη σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ωστόσο το περιβάλλον παρέμεινε ζεστό, με τις μέγιστες να διατηρούνται στη ζώνη των 28°C έως 33°C.
22 Σεπτεμβρίου έως σήμερα: Μετά τις βροχοπτώσεις της 21ης και 22ας Σεπτεμβρίου, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία άλλαξε ριζικά. Οι μέγιστες τιμές των προηγούμενων ημερών κατρακύλησαν κάτω από τους 25°C (υποχωρώντας χαρακτηριστικά στους 18,5°C στις 26/9), ενώ οι πρωινές ελάχιστες έκαναν «βουτιά» σε μονοψήφια επίπεδα: 9,6°C καταγράφηκαν στις 25/9, ενώ στις 24 Σεπτεμβρίου (06:30) σημειώθηκε η απόλυτη ελάχιστη τιμή του μήνα με 8,2°C.
Η απότομη αυτή ψύχρανση έχει γίνει αισθητή τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στην αγροτική δραστηριότητα της περιοχής, σηματοδοτώντας το οριστικό κλείσιμο της θερινής περιόδου στον θεσσαλικό κάμπο.

