Ε. Λιακούλη: «Πέντε ασθενοφόρα-δωρεά σαπίζουν στις αυλές περιμένοντας εγκρίσεις, ενώ το ΕΚΑΒ Λάρισας καταρρέει» – Παρέμβαση στην Εισαγγελία

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει μια νέα, εξοργιστική πραγματικότητα για την υποβάθμιση του ΕΚΑΒ Λάρισας, σε συνέχεια της χθεσινής παρέμβασής της, η Βουλευτής Λάρισας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεσμών & Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε στο ΕΚΑΒ Λάρισας, της κοινοβουλευτικής της παρέμβασης και ερευνώντας σε βάθος το θέμα, η Βουλευτής αποκαλύπτει το μέγεθος της κυβερνητικής αναλγησίας και γραφειοκρατίας: ενώ η κατάσταση του ΕΚΑΒ στην περιοχή περιγράφεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους ως «δραματική» -με μόλις τρία ενεργά ασθενοφόρα στους δρόμους λόγω συνεχών βλαβών των υπολοίπων και με άμεσο κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές- αποδεικνύεται ότι η λύση παραμένει εγκλωβισμένη στα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, τα πέντε νέα ασθενοφόρα οχήματα, τα οποία αποτελούν προϊόν δωρεάς ιδιώτη για την ενίσχυση του στόλου, παραμένουν ακινητοποιημένα και ανενεργά από τις 25 Ιουλίου (25/07), περιμένοντας απλώς τη διευθέτηση τυπικών οικονομικών στοιχείων και εγκρίσεων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών! Η διαδικασία μάλιστα φέρεται ολοκληρωμένη σε όλα τα επίπεδα, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προβεί στην έκδοση σχετικών βεβαιώσεων.

Σε δήλωσή της η Ευαγγελία Λιακούλη θέτει προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση, καλώντας παράλληλα την Εισαγγελία να παρέμβει άμεσα, τονίζοντας:

«Να χαίρονται το δήθεν αδιάβλητο και αποτελεσματικό επιτελικό τους κράτος! Είναι αδιανόητο και εγκληματικό, την ώρα που οι πολίτες όλης της Λάρισας, όλου του δήμου Κιλελέρ και συνολικά όλου του νομού νιώθουν ανασφαλείς, καθώς το ΕΚΑΒ αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής λόγω έλλειψης οχημάτων, πέντε έτοιμα νέα ασθενοφόρα -δωρεάς- να περιμένουν στις αυλές τις γραφειοκρατικές εγκρίσεις και οικονομικές διευθετήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών από τις 25 Ιουλίου.

Το ερώτημα πλέον είναι αμείλικτο:

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και ποιος θα λογοδοτήσει αν χαθεί -ή ήδη έχει χαθεί!- άδικα μια ανθρώπινη ζωή λόγω της αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι διασώστες; Ποιος ελέγχει την παρακμή του φορέα; Ποιος καλύπτει την αδυναμία να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ σε κλήσεις ακόμη και για ανακοπή καρδιάς;

Από χθες που επισκέφθηκα το ΕΚΑΒ Λάρισας νιώθω τεράστια την ευθύνη ανάδειξης αυτού που συμβαίνει.

Η υγεία και η ασφάλεια των συμπολιτών μας δεν είναι λογιστικά μεγέθη για να στοιβάζονται σε συρτάρια υπουργείων. Απαιτούμε από τον Υπουργό Υγείας και την Κυβέρνηση να παρέμβουν αμέσως, να ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες τώρα και να θέσουν τα οχήματα στη διάθεση των διασωστών.

Καμία άλλη δικαιολογία δεν γίνεται δεκτή.

Οι αρμόδιοι έχουν τεράστια πολιτική αλλά και ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, παραλείποντας να πράξουν όσα οφείλουν.

Καλώ την Εισαγγελία Λάρισας να ερευνήσει άμεσα το θέμα!»

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του ifarsala.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το ifarsala.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

Comments are closed.