Με τη δέουσα λαμπρότητα και βαθιά θρησκευτική κατάνυξη, οι κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων τίμησαν τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής.
Χθες, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης, από τον εκπρόσωπος του Μητροπολίτου π.Μητροφάνης Αγαπίδη, συνεπικουρούμενος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους των Φαρσάλων – μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου, Λαρίσης και Λαμίας – η οποία κατέληξε στον Ναό. Στην πλατεία Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε αναπομπή δέησης και εκφωνήθηκε το Θείο Κήρυγμα, ενώ την πομπή συνόδευσαν παιανίζοντας η Φιλαρμονική του Δήμου Φαρσάλων και μέλη του 2ου Συστήματος Προσκόπων Φαρσάλων συνόδεψαν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σιακάρας, συνεπικουρούμενος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις έδωσε το «παρών» πλήθος πιστών, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής.















