Φάρσαλα και Τέμπη: Πρόστιμα από την Πυροσβεστική για καύση βλάστησης

Στην αυστηρή εφαρμογή της κείμενης αντιπυρικής νομοθεσίας προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι αρχές στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, επιβάλλοντας τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα σε πολίτες που προβαίνουν σε παράνομες καύσεις, αψηφώντας τους σχετικούς κανονισμούς ασφαλείας.

Μέσα σε λίγα 24ωρα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Λάρισας βεβαίωσαν δύο σημαντικές παραβάσεις σε διαφορετικές περιοχές του νομού, στέλνοντας σαφές μήνυμα για μηδενική ανοχή.

Πρόστιμο στα Φάρσαλα

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, σε περιοχή του Δήμου Φαρσάλων. Ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής εντόπισαν ημεδαπό να προβαίνει σε καύση φυτικής βλάστησης, ενέργεια που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία για την πρόληψη πυρκαγιών στην ύπαιθρο. Στον παραβάτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.171,87 ευρώ.

Νέο περιστατικό σήμερα στα Τέμπη

Το δεύτερο και ακόμα πιο τσουχτερό πρόστιμο επιβλήθηκε σήμερα, Σάββατο 6 Ιουνίου 2026, στον Δήμο Τεμπών. Αυτή τη φορά, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας εντόπισαν ημεδαπό ο οποίος έκαιγε φυτική βλάστηση, ωστόσο η παράβαση κρίθηκε ακόμη σοβαρότερη καθώς η καύση γινόταν εντός οικοπεδικού χώρου, εγκυμονώντας άμεσο κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς. Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.464,80 ευρώ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπενθυμίζει στους πολίτες τη σημασία της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων πυρασφάλειας, καθώς οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του ifarsala.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το ifarsala.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

Comments are closed.