2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων: Συμμετοχή στην ημερίδα «#safeSchool» κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ημερίδα με θέμα «#safeSchool: Σχολείο σε “Κοινή Συχνότητα” για μαθητές και εκπαιδευτικούς» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με επίκεντρο τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία στο σχολικό περιβάλλον.

Κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Νικόλαου Ζέρβα, το 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τη Διευθύντρια του σχολείου, κ. Παρασκευή Τασιοπούλου, καθώς και από τους Συμβούλους Σχολικής Ζωής, κ. Γεώργιο Κωστή και κ. Ζωή Μουχτή.

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι των αρχών, οι οποίοι ανέλυσαν το φαινόμενο από νομική, ψυχολογική και κοινωνική σκοπιά. Ειδικότερα, τις δικές τους επιστημονικές προσεγγίσεις κατέθεσαν ο Διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας κ. Λάμπρος Τσόγκας, ο Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων και Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Σιώμος, καθώς και ο Υπαστυνόμος Α’ και Προϊστάμενος του Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων κ. Αθανάσιος Γρίβας. Το φάσμα των εισηγήσεων ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις της Ψυχολόγου (ΠΕ23) κ. Βαλεντίνης Οικονόμου και της Κοινωνικής Λειτουργού (ΠΕ30) κ. Δάφνης Τουρτούνη, οι οποίες αποτελούν μέλη της τετραμελούς ομάδας της ΔΔΕ Λάρισας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.

Η ημερίδα, την οποία παρακολούθησε πλήθος μαθητών από σχολεία της περιοχής, πλαισιώθηκε από οπτικοακουστικό υλικό και τραγούδια που δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές. Μέσα από τις δημιουργίες τους, στάλθηκαν ισχυρά μηνύματα κατά της βίας, με έμφαση στην αξία του σεβασμού, της συνεργασίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας εντός της σχολικής κοινότητας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Διευθυντής της ΔΔΕ Λάρισας, κ. Ζέρβας, υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης ορίων και αλληλοσεβασμού. Όπως επεσήμανε, η ορθή συμπεριφορά τόσο από την πλευρά των μαθητών όσο και από εκείνη των εκπαιδευτικών αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την πρόληψη και την εξάλειψη των φαινομένων bullying και κάθε μορφής βίας στα σχολεία.

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του ifarsala.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το ifarsala.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

Comments are closed.