ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας – Η ανάρτηση Κασσελάκη

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του αναφορικά με την κακοποίηση γυναικών και την έμφυλη βία.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου. «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει», σημείωνε μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών η χρυσή Ολυμπιονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σε μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις που μεταδόθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Παπανώτας ακούγεται να λέει πως οι γυναίκες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα, εκτός «αν θέλει να έχει (σ.σ. πρόβλημα). Αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια, δεν μιλάει, κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της».

Για το θέμα είχαν τοποθετηθεί ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, αλλά και ο υπ. Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε ανάρτησή του έγραφε ότι ο κ. Παπανώτας «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος» στις ευρωεκλογές και ότι ελπίζει «απλά χωρίς φασαρίες να τον αποσύρουν και να πάμε παρακάτω».

Και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφραστεί «γκρίνια» μελών και στελεχών. Η υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος Δώρα Τσαμπάζη, μιλώντας στο Kontra, έκανε χτες λόγο για «πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια» εξαιτίας αυτής της τοποθέτησης.

Πηγή: kathimerini.gr