Κολωνός – 12χρονη: Αθώα η μητέρα για την μαστροπεία, ένοχος και για βιασμό ο “53χρονος”

Δεν κρίθηκε ένοχη απο το δικαστήριο η μάνα της 12χρονης απο τον Κολωνό για μαστροπεία, ενώ ο “53χρονος” βασικός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και για βιασμό της ανήλικης,  μαζί με την μαστροπέια και την κατάχρηση ανηλίκου, όπως μετέδωσε η εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1.

Η μητέρα κρίθηκε ένοχη μόνο για εκβίαση. Για μεγάλη νίκη της υπεράσπισης της μητέρας της ανήλικης έκανε λόγο ο συνήγορος της, Απόστολος Λύτρας, λέγοντας ακόμη ότι ήταν λάθος και η προφυλάκιση της, καθώς πήγε να κάνει καταγγελία για τον βιαστή του παιδιού της και βρέθηκε στην φυλακή.

Η κ. Πολυζωγοπούλου, επίσης συνήγορος της μητέρας της 12χρονης επεσήμανε ότι η απόφαση ικανοποιεί την οικογένεια του παιδιού και ανακούφισε την μητέρα.

Όπως είπε η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου δήλωσε ότι η 12χρονη ήταν στο σχολείο της και την ενημέρωσαν τηλεφωνικά για την δικαστική εξέλιξη, για την οποία είπε ότι είναι πάρα πολύ χαρούμενη για την απόφαση του δικαστηρίου.

Νωρίτερα, θύμα προπηλακισμού έπεσε ο βασικος κατηγορούμενος της πολύκροτης υπόθεσης, ο οποίος κατά την άφιξη του στο Εφετείο Αθηνών, δέχθηκε λεκτική επίθεση από πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο εν αναμονή της δικαστικής απόφασης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφασίσει τις ποινές που θα επιβληθούν στους 20 από τους συνολικά 26 κατηγορούμενους, καθώς 6 αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Οι κατηγορούμενοι ήταν στην συντριπτική πλειονότητα τους οι λεγόμενοι «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης που οδηγούνταν η ανήλικη μαθήτρια και προχώρησαν σε γενετήσιες πράξεις. Εννέα από αυτούς, ήταν άνθρωποι της γειτονιάς ή της ευρύτερης περιοχής που έμενε η ανήλικη.

Πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελική αγόρευση επί της ενοχής των κατηγορουμένων προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις καθώς εισηγήθηκε μία πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση για κρίσιμες κατηγορίες του “53χρονου” -βιασμό, μαστροπεία κατά ανηλίκου, εμπορία ανθρώπων κλπ- που αν υιοθετηθούν βγάζουν τον κατηγορούμενο από τη ζώνη των επαπειλούμενων ισοβίων και τον τοποθετούν σε άλλο πλαίσιο ποινών με ποινές 10-15 ετών για κάθε πράξη και με όριο, κατά συγχώνευση, τα 20 χρόνια. Παράλληλα η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή όπως εισάγεται και με την επιβαρυντική περίσταση, για τις κατηγορίες της μητέρας -διακεκριμένη μαστροπεία, πορνογραφία ανηλίκου- που επίσης εφόσον γίνει αποδεκτή η εισήγηση της, έχουν αντίστοιχο πλαίσιο ποινών. Ως προς τις ποινές αντίστοιχες θα είναι και για τον συνταξιούχο ναυτικό, εφόσον κριθεί ένοχος, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.

Πηγή: ant1news.gr