Πώς να διατηρείτε το σκόρδο πάντα φρέσκο και άθικτο στο ψυγείο

Το σκόρδο είναι ένα βασικό συστατικό σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο.

Χρησιμοποιείται για να προσθέσει γεύση και άρωμα στα φαγητά, καθώς και για τα πολλά οφέλη της στην υγεία. Ωστόσο, η αποθήκευση του σκόρδου μπορεί να αποτελέσει μια μικρή πρόκληση, καθώς τείνει να χάνει γρήγορα τη φρεσκάδα του και τη γεύση του.

Παρακάτω υπάρχουν μερικές συμβουλές για να διατηρείτε το σκόρδο πάντα φρέσκο και ανέπαφο στο ψυγείο.

1.Επιλέξτε φρέσκο σκόρδο

Το πρώτο βήμα για να διατηρήσετε το σκόρδο φρέσκο είναι να επιλέξετε ποιοτικά και φρέσκα σκόρδα. Ψάξτε για σκόρδα που είναι πλούσια, σφιχτά και έχουν σφιχτή επιδερμίδα. Αποφύγετε τα σκόρδα που έχουν μαλακά σημεία ή μούχλα, καθώς μπορεί να είναι χαλαρά.

2. Αποθηκεύστε το σκόρδο σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος

Τα σκόρδα πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος, μακριά από άμεσο ηλιακό φως και υγρασία. Αποφύγετε να αποθηκεύετε το σκόρδο κοντά σε πηγές θερμότητας, όπως η εστία ή ο φούρνος. Ένα ντουλάπι κουζίνας ή ένα ξηρό μέρος στην κουζίνα είναι καλά μέρη για να αποθηκεύσετε το σκόρδο.

3. Μην αφαιρείτε την επιδερμίδα

Τα σκόρδα πρέπει να διατηρούνται με την επιδερμίδα τους για να διατηρηθεί η φρεσκάδα τους. Αφαιρέστε μόνο τις εξωτερικές χαρτοειδείς στρώσεις πριν από τη χρήση των στόμφων. Αφήστε την επιδερμίδα των στόμφων ανέπαφη για να διατηρήσετε το σκόρδο φρέσκο και να το προφυλάξετε από το να ξεραθεί.

4. Χρησιμοποιήστε ένα διαπνέον δοχείο

Ένα διαπνέον δοχείο, όπως ένα τσαντάκι από πλέγμα ή ένα χάρτινο τσαντάκι, είναι ιδανικό για την αποθήκευση του σκόρδου στο ψυγείο. Αυτό επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το σκόρδο, αποτρέποντας τη συσσώρευση υγρασίας και την αποσύνθεση. Ένα πλαστικό σακούλι ή ένα αεροστεγές δοχείο μπορεί να παγιδεύσει την υγρασία και να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας.

5. Τοποθετήστε το σκόρδο στο ψυγείο

Αφού αποθηκεύσετε το σκόρδο σε ένα διαπνέον δοχείο, τοποθετήστε το στο ψυγείο. Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι μεταξύ 0-4°C .

Η αποθήκευση του σκόρδου στο ψυγείο μπορεί να βοηθήσει να επεκταθεί η διάρκεια ζωής του κατά πολλές εβδομάδες.

6. Χρησιμοποιήστε το σκόρδο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος

Αν και η αποθήκευση του σκόρδου στο ψυγείο μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του, είναι πάντα καλύτερο να το χρησιμοποιείτε εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Το σκόρδο μπορεί να αρχίσει να χάνει τη γεύση και το άρωμά του μετά από λίγες εβδομάδες, επομένως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: therapeftis.eu