Τέμπη: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο Ν. Χαυτούρας που έδωσε άδεια στον προφυλακισμένο επιθεωρητή του ΟΣΕ

Πίσω στη χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου θα βρεθεί ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας, ο οποίος βρισκόταν σε αργία για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς  ενέκρινε την πολυήμερη αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ που την έλαβε μόλις μια μέρα μετά την τραγωδία των Τεμπών. Ο συγκεκριμένος επιθεωρητής βρίσκεται στην φυλακή.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία» της Λάρισας, ο γιατρός έκανε προσφυγή στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση που τον έθετε σε αργία για παραβίαση της αρχής της μεροληψίας. Το αίτημα του έγινε δεκτό.

Ο Νίκος Χαυτούρας ήταν πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με την παράταξη της Ελευθερίας Τζανακούλη. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν είχε δώσει την άδεια των 30 ημερών στον 62χρονο προφυλακισμένο επιθεωρητή, αλλά το έκανε άλλος γιατρός, αλλά οι αποδείξεις τον διέψευσαν οπως και η κατάθεση του γιατρού.

Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί ΕΔΕ και ο νευροχειρουργός τέθηκε σε αργία ενός έτους. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ανέθεσε την ΕΔΕ στον διοικητή του νοσοκομείο Βόλου, ο οποίος την παρέπεμψε με το ερώτημα της αργίας στον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 5ης ΥΠΕ και διοικητή παράλληλα της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, ο οποίος συμφώνησε με την αργία στον γιατρό.