7 φαγητά που μπορείτε να μαγειρεύετε σε φριτέζα αέρος και 7 που δεν πρέπει…

Αν και ορισμένα τρόφιμα γίνονται τραγανά και ζουμερά σε μια φριτέζα αέρος, άλλα μπορεί να προκαλέσουν χάος ή να γίνουν στεγνά. 15 κόλπα μαγειρικής που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορούν να γίνουν ωραία και τραγανά σε μια φριτέζα αέρος.

Shutterstock

Η φριτέζα αέρος είναι μια εξαιρετική συσκευή για το ζέσταμα ή το μαγείρεμα φαγητού που έχουν καταψυχθεί. Κάνει εξαιρετική δουλειά στο να κάνει τα τρόφιμα τραγανά καθως επιτρέπει στον ζεστό αέρα να περιβάλλει το φαγητό, μαγειρεύοντάς το πιο ομοιόμορφα και γρήγορα.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών γίνονται νόστιμα και τραγανά στη φριτέζα αέρος

Klaus Hackenberg/Getty Images

Η φριτέζα αέρος κάνει τα λαχανάκια Βρυξελλών τραγανά και δεν χρειάζεται να καθαρισετε το χάος και τη λιπαρότητα του λαδιού.

Μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα μπισκότα σε φριτέζα αέρος γιατί δεν χρειάζεται να προθερμανθεί

Τα μπισκότα μπορούν να ετοιμαστούν γρηγορά σε μια φριτέζα αέρος. Εφόσον δεν χρειάζεται να την προθερμάνετε μπορείτε να έχετε φρέσκα, σπιτικά μπισκότα σε 10 λεπτά.

Με εξάσκηση και υπομονή, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχα ψημένη μπριζόλα σε φριτέζα αέρος

Shutterstock

Δεδομένου ότι οι φριτέζες μπορούν να χρησιμεύσουν ως μικροσκοπικοί φούρνοι, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να μαγειρέψετε μπριζόλες χωρίς τον καπνό και τις φλόγες από τη σχάρα.

Η φριτέζα αέρος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα λασπωμένα noodles

Shutterstock

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά τα zoodles είναι στην πραγματικότητα ένα ιδανικό φαγητό για τη φριτέζα αέρος.

Τα κολοκυθάκια απελευθερώνουν πολύ υγρασία κατά το μαγείρεμα, ώστε να μπορείτε γρήγορα να τελειώσετε με ένα λασπωμένο φαγητό σε ένα τηγάνι. Στη φριτέζα αέρος, ωστόσο, όλη αυτή η περιττή υγρασία στάζει από το καλάθι, αφήνοντάς σας τέλεια al dente noodles κολοκυθιού.

Μαγειρέψτε ζουμερά στήθη κοτόπουλου στη φριτέζα αέρος

iStock

Η φριτέζα αέρος δινει ένα πολύ πιο ζουμερό στήθος κοτόπουλου από τον φούρνο ή την εστία. Λόγω του συμπαγούς σχεδιασμού της, δεν υπάρχει τόσο πολύς χώρος για να εξατμιστούν τα ζουμιά του κοτόπουλου.

Το γρασαρισμένο κοτόπουλο ψήνεται επίσης όμορφα σε φριτέζα αέρος καθώς με την υψηλή θερμότητα και τη σταθερή ροή αέρα, το γλάσο καραμελώνει στο κοτόπουλο.

Προσέξτε μόνο να μην βάλετε πολύ γλάσο στο κοτόπουλο, καθώς η περίσσεια μπορεί να στάζει και να απλωθεί γύρω από τον θάλαμο της φριτέζας.

Η χρήση της φριτέζας αέρος για μπέικον είναι ο καλύτερος τρόπος, καθώς είναι πιο υγιεινός και καθαρός

Nataliya Arzamasova/Shutterstock

Το λίπος στάζει από το καλάθι της φριτέζας και το κάνει πιο άλιπο, ειναι πολύ λιγότερο ρυπαρό και απαιτεί λιγότερη επίβλεψη από άλλες μεθόδους μαγειρέματος.

Από την άλλη, το μπρόκολο μπορεί να στεγνώσει σε φριτέζα αέρος

Οι μπουκίτσες μπρόκολου θα στεγνώσουν και θα είναι άγευστες να μαγειρευτούν σε φριτέζα αέρος.

Αποφύγετε να βάζετε ολόκληρα κοτόπουλα στη φριτέζα αέρος

iStock

Πέρα από το προφανές ερώτημα εάν θα χωρέσουν στο καλάθι της φριτέζας, τα μεγαλύτερα και ολόκληρα κοτόπουλα απλώς δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα στη φριτέζα.

Το τμήμα που βρίσκεται πιο κοντά στην πηγή θερμότητας, θα καεί και θα στεγνώσει πολύ πριν το πιο απομακρυσμένο τμήμα από την πηγή θερμότητας μαγειρευτεί.

Οποιοδήποτε φαγητό με υγρό κουρκούτι δεν πρέπει να τοποθετείται στη φριτέζα αέρος

Shutterstock

Αποφύγετε να βάζετε τρόφιμα που έχουν βρεγμένο κουρκούτι, όπως ροδέλες κρεμμυδιού ή γαρίδες tempura, σε φριτέζες αέρος.

Το υγρό κουρκούτι απλώνεται παντού και χωρίς λαδι δεν πήζει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι το τραγανό, τηγανητό φαγητό που ελπίζατε ότι θα ήταν.

Όχι μόνο το κουρκούτι θα στάζει από το φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αλλά πιθανότατα θα καεί και θα κολλήσει στο κάτω μέρος της φριτέζας σας.

Το τυρί μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο χάος σε μια φριτέζα αέρος.

Erin McDowell/Insider

Αποφύγετε να βάζετε τυρί σε φριτέζα αέρος, καθώς δεν είναι στην πραγματικότητα φριτέζα, επομένως δεν υπάρχει η στιγμιαία εξωτερική κρούστα που θα αποκτούσατε από το τυρί που τηγανίζετε.

Τα μισοψημένα μπιφτέκια δεν είναι πιθανό να μαγειρευτούν σε φριτέζα αέρος

Shutterstock

Το να φτάσετε στο μέτριο ψήσιμο δεν διαρκεί πολύ στη φριτέζα και το εξωτερικό του μπιφτεκιού απλά δεν θα έχει χρόνο να ροδίσει. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε εύκολα μια φριτέζα για να μαγειρεψετε ένα καλοψημένο μπιφτέκι.

Τα φρέσκα χορταρικά δεν μαγειρεύονται σε μια φριτέζα αέρος γιατί θα απλωθούν παντού

pixabay

Τα φρέσκα χορταρικά, όπως το σπανάκι ή τo κειλ, είναι επίσης κάτι που θέλετε να αποφύγετε να τοποθετήσετε σε φριτέζα αέρα.

Αυτά τα χόρτα θα απλωθούν κυριολεκτικά παντού και θα ψηθούν άνισα.

Πρέπει επίσης να αποφεύγονται τα υπερκαρυκευμένα κρέατα και λαχανικά.

iStock

Το να υπερκαρυκεύετε τα κρέατα και τα λαχανικά σας πριν τα τοποθετήσετε στη φριτέζα είναι άλλο ένα μεγάλο λάθος.

Γενικά, όταν έχετε ένα φαγητό που έχει στεγνή επιφάνεια με καρυκεύματα, αυτά μπορεί να φουσκώσουν από τη ροή αέρα σε μια φριτέζα αέρα ή να πέσουν μέσα από το καλάθι.

 

Πηγή: toftiaxa.gr