Σπαγγέτι με λουκάνικο, ντοματίνια και σπανάκι

Υλικά

600 γρ. σπαγγέτι
1 συσκευασία μοσχαρίσια λουκάνικα
350 γρ. ντοματίνια
200 γρ. σπανάκι baby
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Κεφαλοτύρι (για το σερβίρισμα)

Βήματα

Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Στο μεταξύ, αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, ώσπου να ροδίσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, σπάμε απαλά τα ντοματίνια για να βγάλουν το χυμό τους. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με το κεφαλοτύρι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο pasmageirevontas.gr