Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή, μην τη φοβάστε. Γίνεται μια κρεμώδης, απίθανη σάλτσα, όσο πικάντικη χρειάζεται που δένει μοναδικά τα μακαρόνια.
Υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παχιά
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (τριμμένο τσίλι, στα σούπερ μάρκετ)
- Λίγο θυμάρι, ρίγανη και βασιλικό ξερά
- 1 χούφτα σπανάκι βρασμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες μέτριες κομμένες ψιλά
- Τριμμένη παρμεζάνα
- 400 γραμμάρια πέννες
- 6 φετούλες μπέηκον καλής ποιότητας, κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί
- Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες, ρίξτε αλάτι, θυμάρι, πάπρικα, ρίγανη, βασιλικό
- Ροδίστε το κοτόπουλο καλά, για 5 λεπτά συνολικά, αφήστε το στην άκρη
- Βάλτε τις πέννες να βράσουν σε κατσαρόλα, με αλάτι
- το ίδιο τηγάνι βάλτε τις ντομάτες, το σπανάκι, τα σκόρδα, το μπούκοβο, το μισό κοτόπουλο, το μισό μπέηκον
- Ανακατέψτε
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε το να βράσει λίγο
- Προσθέστε την παρμεζάνα και χαμηλώστε τη φωτιά
- Ανακατέψτε χαλαρά αυτή την σάλτσα ώσπου να γίνει κρεμώδης, για 6-8 λεπτά -Ρίξτε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται
- Προσθέστε τις πέννες στην σάλτσα, το υπόλοιπο κοτόπουλο, το υπόλοιπο μπέηκον
- Σερβίρετε ζεστό, ρίξτε παρμεζάνα από πάνω
Πηγή: iefimerida.gr