Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τον θερισμό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλί με αφορμή την επικείμενη 2η Γιορτή Θερισμού που θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιουλίου και μέσα στα πλαίσια ανάδειξης του σιταριού ως βασικό δείκτη της οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του οικισμού αλλά και της ευρύτερης περιοχής , διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα ” **Ο θερισμός μέσα από τη ματιά του σύγχρονου καλλιτέχνη”. **ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 1η Ιουνίου – 20 Ιουνίου 2023.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν μέχρι τις 20 Ιουνίου 1-3 φωτογραφίες ασπρόμαυρες ή έγχρωμες. οι φωτογραφίες θα πρέπει να αποτυπώνουν εικόνες σχετικές με το σιτάρι και τον θερισμό ( π.χ έναν σιτοβολώνα, μια θεριζοαλωνιστική μηχανή, τον μόχθο του θεριστή εν ώρα εργασίας).

Η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να συνοδεύεται από επεξηγηματική λεζάντα. ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην αυθεντικότητα των φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι δικές σας αποτυπώνοντας έτσι τη δική σας οπτική και αισθητική απέναντι στο θέμα.

Μπορείτε να καταθέσετε τις φωτογραφίες σας στο email του συλλόγου pol.syl.vasili@gmail.com γράφοντας τον αριθμό της φωτογραφίας, το όνομά σας και μια επεξηγηματική λεζάντα για κάθε φωτογραφία.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή ειδικών που θα συσταθεί και τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι η συνάφεια με το θέμα, η καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα και η πρωτοτυπία. Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στη 2η Γιορτή Θερισμού και θα απονεμηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες έπαινoς συμμετοχής.

Ο νικητής ή η νικήτρια του διαγωνισμού θα βραβευτεί με μια εκτύπωση της φωτογραφίας του σε καμβά μεγάλων διαστάσεων και με δική του/της συναίνεση η φωτογραφία θα κοσμήσει τη λαογραφική μας συλλογή που θα στεγαστεί σε ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 1920.

*Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη σελίδα του πολιτιστικού συλλόγου Βασιλί στο facebook.