Πολιτιστικά γεφυρώματα 14 συλλόγων γυναικών απ’ όλη την Ελλάδα στα Φάρσαλα

Πολιτιστικά γεφυρώματα ξεκίνησαν μεταξύ 14 Συλλόγων Γυναικών από όλη την Ελλάδα, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πρώτη συνάντηση που διοργανώθηκε στα Φάρσαλα στο Πολιτιστικό Κέντρο, δημιουργώντας ένα κοινό βηματισμό δράσεων και εκδηλώσεων σε διαφορετικές περιοχές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


Ως οικοδέσποινες οι γυναίκες του Συλλόγου “Μελίνα”, ξενάγησαν τα μέλη των άλλων συλλόγων σε διάφορα μνημεία και πολιτιστικά σημεία της περιοχής των Φαρσάλων, όπως η Παναγία Δεμερλιώτισσα, το Σχολικό Μουσείο των Ενεργών Πολιτών Φαρσάλων στα Βρυσιά, το “Κονάκι Πολυνερίου” τις πηγές του Απιδανού και το άγαλμα του Αχιλλέα και άλλα σημεία στην πόλη και στα χωριά.

Παράλληλα γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και φυσικά τον ξακουστό Χαλβά Φαρσάλων και αντάλλαξαν απόψεις, με άλλα μέλη πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

Την Κυριακή το πρωί οι σύλλογοι γυναικών, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίγλου και τον πρόεδρο ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. κ. Νίκο Γκατζόγια.

Αρργότεα συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Φάρσαλα για να πραγματοποιήσουν συζητήσεις για κοινό πεδίο δράσης.


“Η σημερινή συνάντησή μας, είναι η ανταπόκριση στην ιδέα της Ελ. Πιπίνη από το Σοφικό Κορινθίας που μας βρήκε πρόθυμες να την κάνουμε πράξη”, ανέφερε κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών “Μελίνα” κ. Βάνα Χαροκόπου και σημείωσε την 20ετή δράση του Συλλόγου Γυναικών “ΜΕΛΙΝΑ” γύρω από τον πολιτισμό, τιμώντας τον τόπο και κρατώντας αναμμένη τη φλόγα της παράδοσης.


Στη συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων τέθηκαν οι βάσεις για την μελλοντική συνεργασία και κοινές κινήσεις και αποφασίστηκε η πρώτη εκδήλωση να γίνει στο Σοφικό Κορινθίας, από τον Σύλλογο Γυναικών Σολυγείας “Λέλα Ιατρίδη” τον επόμενο Σεπτέμβριο. Στην συνάντηση περέστησαν επίσης πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γυναικών Βαμβακούς, Κρήνης, Βασιλί, Αχιλλείου και Σιτοχώρου, ενώ παρευρέθηκε και η δημοτική σύμβουλος Φαρσάλων κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου.

Σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν οι εξής:

1) Σύλλογος Γυναικών Σολυγείας-Λέλα Ιατρίδη

2) Σύλλογος Γυναικών Φενεού

3) Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μουλκίου

4) Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σουλίου Σικυωνίας

5) Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Νομός Κορινθίας

6) Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου

7) Σύλλογος Γυναικών Αρναίας

8) Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Καλυβών Χαλκιδικής

9) Σύλλογος Γυναικών Ευυδρίου Μελίνα

10) Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς

11) Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας

12) Σύλλογος Γυναικών επαρχίας Δομοκού Φιλαρέτη

13) Ένωση Γυναικών “Οι Μονεμβασιώτισσες”

14) Σύλλογος Γυναικών Νέας Βύσσας Έβρου

Φωτογραφίες από τις επισκέψεις των γυναικών στην περιοχή

 

*Πηγή φωτ. από τις επισκέψεις –  “Λέλα Ιατρίδη”

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία - Γ.Γ.