ΑΔΗΚ Λάρισας: «Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που αναλογούν για την διεξαγωγή των εκλογών της ΕΛΜΕ»

Σε ανακοίνωση των «Ακηδεμόνευτων Δημοκρατών Καθηγητών» Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μία φορά να αναδείξουμε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην λειτουργία της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας. Όπως  σας έχουμε ενημερώσει η θητεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας έληξε στις 31-12-2021 και  με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, που καλυπτόμενοι πίσω από τις παρατάσεις της θητείας που έδινε η κυβέρνηση, δεν φρόντισαν για την πραγματοποίηση  των  εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. σε χρόνο που η υγειονομική κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη από την σημερινή.

Σήμερα δεν υπάρχει Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί και η θητεία του Δ.Σ.  του Ταμείου Αλληλοβοήθειας έχει λήξει. Τα προβλήματα του κλάδου μας είναι  πολλά  και  οι συνάδελφοι χρειάζονται πραγματική στήριξη στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά στα σχολεία.

Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν, να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Εμείς έχοντας συναίσθηση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, καλούμε την Δευτέρα 24 – 1 – 2022 και ώρα 18:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ, όλες τις παρατάξεις, είτε εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είτε όχι , σε συζήτηση προκειμένου να συμφωνήσουμε όλοι ομόφωνα, λαμβάνοντας υπόψη την υγειονομική κατάσταση και την κείμενη νομοθεσία για τη  διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και της εκλογικής διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν.

Καταθέτουμε την πρόταση μας, η οποία αφορά στη διαδικασία για την διενέργεια   της Γ.Σ. και των εκλογών, που είναι σύννομη ,διασφαλίζει την υγεία των συναδελφισσών και των συναδέλφων  και εξασφαλίζει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

1.     Η σύγκληση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας  για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της ΕΛΜΕ Λάρισας να  γίνει  σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτοκόλλα για τη διεξαγωγή εκλογών με υβριδικό σύστημα, ήτοι συμμετοχή δια ζώσης και εξ αποστάσεως (άρθρο 1 παρ. 6, ΦΕΚ Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/Γ.Π.οικ. 746/2022 – ΦΕΚ 32/Β/8-1-2022), κατ’εφαρμογή των επιταγών του άρθρ. 8 παρ. 3 στοιχ. γ’ του ν.1264/1982 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρ. 86 του Ν.4808/2021: «Κάθε μέλος δικαιούται να συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση εξ αποστάσεως, καθώς και να ψηφίζει εξ αποστάσεως. Το καταστατικό οφείλει να προβλέπει τους τρόπους της εξ αποστάσεως συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση και ψήφου κάθε μέλους που το επιθυμεί, οι οποίοι πρέπει να περιλαμβάνουν την ηλεκτρονική, διαδικτυακή ή δικτυακή, σύνδεση, με όρους που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και τη μυστικότητα […]».

2.     Την τήρηση του υβριδικού συστήματος και κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 του ν. 1264/1982 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 87 παρ. 1 εδ. Β’ του Ν. 4808/2021, στο οποίο προβλέπεται ότι «[..]Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παρέχουν υποχρεωτικά στα μέλη τους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με διασφάλιση της μυστικότητας των ψήφων[..]», ώστε να διασφαλισθεί η συμμετοχή των μελών στην ανάδειξη των οργάνων συνεκτιμημένων των υγειονομικών συνθηκών.

Η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών να γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2022 προκειμένου να οργανωθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο οι παραπάνω διαδικασίες.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Εμείς ως ΑΔΗΚ σταθεροί πάντα στις θέσεις μας, λέμε ΝΑΙ στις εκλογές υπό τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει για την ασφάλεια των συναδέλφων.

Δεν θέλουμε άλλη παράταση της θητείας του Δ.Σ., όπως επιδιώκουν μέσω της ΑΔΕΔΥ οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Θέλουμε μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην εκλογική διαδικασία.

Η ΕΛΜΕ είναι δική σας υπόθεση και όχι των συνδικαλιστών. Επιβάλλεται να πάρετε την τύχη της στα χέρια σας.

Συναδέλφισσες και  συνάδελφοι πρέπει να εκλέξετε  ΝΕΟ Διοικητικό Συμβούλιο που θα σας εκπροσωπεί και θα μάχεται για τα δικαιώματα σας».