Ο καιρός του Σαββάτου

Για τo Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια και θα φθάσει στα βόρεια τους 23 και στα υπόλοιπα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ, που τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα στα βόρεια αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στη Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ θα είναι δυτικών διευθύνσεων στα νότια, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια- παραθαλάσσια τμήματα, κυρίως στο Ιόνιο. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ και το βράδυ στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα βόρεια 7 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς, στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου.