Αναγέννηση Φαρσάλων: Μετά από 52 χρόνια αναστέλλει την λειτουργία της

Η διοίκηση της Αναγέννησης Φαρσάλων ενημερώνει την ΕΠΣΛ και το φίλαθλο κοινό του νομού Λάρισας, ότι λόγω της πανδημίας του COVID-19, της οικονομικής κρίσης, αλλά και των αλχημειών του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αναστέλλει τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος από τη φετινή χρονιά, μετά από 52 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού Λάρισας.

Η υπάρχουσα κατάσταση προβληματίζει και άλλα ερασιτεχνικά σωματεία, όχι μόνο στο νομό Λάρισας, αλλά και πανελλαδικά, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα της βιωσιμότητας και έτσι απειλείται η ομαλή διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων.

Οι υγιείς παράγοντες απομακρύνονται από το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αφού εκτός των άλλων απαιτούνται πλέον πολλά χρήματα και έτσι επικρατούν κάποιοι λειτουργώντας τις ερασιτεχνικές ομάδες ως επαγγελματικές και μετά από 2-3 χρόνια τις αφήνουν στην τύχη τους. Από ότι διαφαίνεται δεν υπάρχει φως στο τούνελ, για τα περισσότερα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία οδηγούνται σε μαρασμό, μετά και τις αντιφάσεις και παρατυπίες του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δεν παραδειγματίστηκε από τη μικρή συμμετοχή των ερασιτεχνικών σωματείων στο περιβόητο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά και από τις εκλογές των ΕΠΣ, όπου υπήρξε μικρή συμμετοχή σωματείων.

Ο αποκλεισμός των σωματείων από τις αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων, αν δεν εγγραφούν στο μητρώο της Γ.Γ.Α. θυμίζει κάποιες άλλες εποχές, που ο ελληνικός λαός καταδίκασε.

Η τροπολογία που θα καταθέσει (μετά από την πίεση που δέχτηκε από τις ΕΠΣ, που απείλησαν να μη γίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα σε όλη τη χώρα) και η οποία αναφέρει για τη συμμετοχή όλων των ερασιτεχνικών σωματείων τη φετινή χρονιά, αρκεί αυτά να εγγραφούν μέχρι το τέλος του έτους στο μητρώο της Γ.Γ.Α., δεν μας καλύπτει και έτσι αποφασίσαμε την αναστολή της λειτουργίας της ομάδας μας μετά από 52 χρόνια παρουσίας.

Η Αναγέννηση Φαρσάλων ιδρύθηκε το 1969 (πριν 52 χρόνια) έχει ιστορία, ο αριθμός μητρώου στην Γ.Γ.Α. είναι ΜΚ47 και ο αριθμός μητρώου στην ΕΠΟ 1429. Λειτουργούμε 52 χρόνια και δεν θα σβήσουμε την ιστορία μας, για να κάνει τα τερτίπια του ο Υφυπουργός Αθλητισμού για να ελέγχει τις ομοσπονδίες, από τις οποίες στις εκλογές τελικά αποδοκιμάστηκε.

Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν την φετινή χρονιά στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ (Α, Β, Γ,) κουράγιο και πάντα επιτυχίες για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που ταλαιπωρείται από κάποιους ανθρώπους που ορίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως υπεύθυνοι του αθλητισμού και οι οποίοι δεν είναι γνώστες του αντικειμένου.

Ακόμη ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν τα 52 αυτά χρόνια την Αναγέννηση Φαρσάλων, τους φιλάθλους της επαρχίας μας, τους προπονητές και ποδοσφαιριστές που “πέρασαν” από το σύλλογο, αλλά και τους παράγοντες των διοικήσεων της ΕΠΣΛ, τον αθλητικό τύπο,  τους διαιτητές και τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού Λάρισας με τα οποίους είχαμε άριστη συνεργασία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Νίκο Θεοχαρόπουλο που θήτευσε για πολλά χρόνια, ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής της ομάδας, καθώς και τους Κώστας & Τάκη Ρόφαλη, που όλοι τους προσέφεραν τα μέγιστα στο σύλλογο αφιλοκερδώς.

Υ.Γ. Αλήθεια οι αθλητές των ομάδων που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν και θα αναγκαστούν να κάνουν τεστ για την Covid-19, στις προπονήσεις και τους αγώνες, αλλά και η εν γένει λειτουργία των ομάδων, όσον αφορά το υγειονομικό σκέλος, δεν θα είναι μία ακόμη οικονομική επιβάρυνση για τα σωματεία; Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Περισσεύουν από τα ερασιτεχνικά σωματεία;

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ